İngiltere elektrikli şarj istasyonları ağını geliştirecek

Ototeknikveri     29 Aralık 2016 12:25

Elektrikli ve hibrit taşıtların satışını artırmak için İngiltere hükümeti elektrikli otomobil şarj istasyonlarının tedarikçilerini ortak fiyatlandırma yapmaya zorlayacak.

İngiltere elektrikli şarj istasyonları ağını geliştirecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yüksek fiyatların elektrikli ve hibrit otomobil almak isteyenleri caydırması ve bunların çalıştırma maliyetinin dizel kadar pahalı olduğu endişesinin giderek yaygınlaşması üzerine, İngiltere hükümeti pahalı hizmet veren elektrikli şarj istasyonları konusunda önlem almaya karar verdi. The Times Gazetesine göre, 2017'de getirilecek yeni kurallar tedarikçiler arasında fiyatlandırma için ortak standartlar belirleyecek. Halen sürücüler yol kenarlarındaki şarj istasyonlarında yarım saatlik bir şarj için karşılığında 7.50 pound gibi yüksek fiyatlar ödüyorlar. Yapılacak reformla, tavan fiyat sınırlandırması ve şarj istasyonlarını işleten farklı firmalara ayrı ayrı üye olma gerekliliğinin ortadan kaldırılması gibi standartlar getirilebilir.

 

Milletvekilleri Eylül ayında elektrikli otomobil alımlarının beklentinin altında olduğunu gösteren bir rapor hazırladılar. Hükümet, 2020 yılına kadar İngiliz vatandaşları üzerine kayıtlı yeni otomobil ve kamyonetlerin yüzde 9'unun ultra-düşük emisyonlu araçlardan oluşması hedefini belirledi. Çevre denetim komitesi ise, mevcut satış hızına bakarak bu oranın %7'de kalacağını öngörüyor.

 

Elektrikli arabaları daha cazip hale getirmek için hükümet, şarjı daha kolay hale getirmek ve sürücüler için maliyetleri düşürmek istiyor. Şarj endişesi elektrikli otomobillerin satın alınmasında en büyük kısıtlayıcı faktör, dolayısıyla hem kırsal alanlarda hem de otobanlarda daha kullanışlı, uygun fiyatlı ve kapsamlı bir yol kenarı şarj sistemi elektrikli otomobillerin cazibesini artırmak için kaçınılmaz bir gereklilik.

 

İngiltere'de yaklaşık 11 bin şarj istasyonu bulunuyor ve şu anda Chargemaster (Polar şarj noktası sisteminin işletmecisi) 6 bin şarj noktası ile İngiltere'nin en büyük elektrikli otomobil şarj şebekesini sunuyor. Aylık 7,85 pound karşılığında, aboneler ücretsiz beş bin nokta da dahil olmak üzere tüm şarj istasyonlarına erişebiliyor. Üye olmayanlar için ise tek şarj için 1.20 pound alınıyor. Bazı istasyonlar yarım saatlik hızlı şarja tek sefer için 7 pound gibi yüksek ücretler isteyebiliyor.

 

Ecotricity, otoyol şarj noktalarının çoğunu işletiyor ve 30 dakikalık bir şarj karşılığında 6 pound ücret alıyor. Ev elektriği için de Ecotricity'e abone olan kullanıcılar ise otomobil şarjından firmaya ait tüm noktalarda ücretsiz faydalanabiliyor.

 

Elektrik şarj istasyonları ile ilgili değişim önerileri 2017 yılının başında hükümete sunulması beklenen "Modern Ulaşım Tasarısı"nda yer alacak.

 

Ulaştırma Bakanlığı'ndan bir sözcü The Times'a şunları söyledi: "Yollarımızdaki ultra düşük emisyonlu araçların sayısı şu an rekor düzeyde ve sektörün büyümeye devam edebilmesi için güvenilir ve sorunsuz bir şarj istasyonları ağı oluşması gerekiyor. Halka açık şarj istasyonlarını daha kullanışlı hale getirmenin yollarını arıyoruz. Örneğin üyelikler daha basitleştirilebilir, fiyatlandırma daha tutarlı ve şeffaf hale getirilebilir. Ayrıca, şarj noktalarının kullanımı kolaylaştırılabilir".

Son Güncelleme : 29 Aralık 2016

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo