ABD'ye özel Nissan Qashqai, Detroit Fuarı'nda tanıtılacak

Ototeknikveri     02 Ocak 2017 12:36

Yıllar süren bekleyişten sonra Nissan, nihayet bir kaç hafta sonra Detroit Otomobil Fuarı'nda Qashqai'yi piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor.

ABD'ye özel Nissan Qashqai, Detroit Fuarı'nda tanıtılacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan yeni Qashqai modelini Amerika da satışa sunarak piyasaya taze kan getirecek. Modelin Detroit'de çıkacağına dair açıklamayı yapan kaynağın Nissan içinden olup olmadığı bilinmiyor ancak ABD versiyonu Qashqai, Golf R veya manuel Audi TT gibi müşteri talebiyle yönlendirilen projelerden biri olduğu için bunun çok önemi yok. Qashqai için aile tipi crossover modellerin Golf R'si denilebilir. Amerika daha küçük 4x4'ler için deliriyor ve bu model talebe tam cevap veriyor. Qashqai ABD'de yeni bir isim alabilir, ancak mevcut bir crossover modelin yerini almayacak. Bununla birlikte, belli bir popülaritesi olan ve çok yaşlandığı halde üretimde tutulan eski nesil Rogue Select'in alternatifi olarak düşünülebilir. ABD versiyonu Qashqai'nin fiyatı, motorları ve sahip olacağı güç çıkışı henüz net değil. Aslında, bu soruların bazılarına Detroit'te de cevap bulamayacağız. Doğal emişli 2.0 litre bir motor ucuz crossover otomobillerde yaygın bir tercih ancak daha havalı modellerde küçük turbo modeller bulunuyor. Honda CR-V'de kullanılan 1.5 litre motor buna bir örnek.

 

Qashqai Avrupa'da çok çeşitli motorlarla satılıyor ancak bunların hiçbirisi ABD tüketimine uygun değil. 1,5 ve 1,6 dCi, en popüler seçenekler ancak bunlar dizel. 1.2 DiG-T ise 115 hp'den düşük güç çıkışına sahip. Qashqai'nin fiyatı Nissan Juke (20.250 dolar) ile Roque (23.820 dolar) arasında olabilir. Nissan bu sayede pek çok kişinin VW Golf yerine Qashqai'yi tercih etmesini sağlamayı umuyor. 

Son Güncelleme : 02 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo