Otomatik scooterlar için CNG kitleri piyasaya çıktı

Ototeknikveri     03 Ocak 2017 04:20

İki tekerlekli scooter için CNG kitleri, daha düşük çalıştırma maliyeti ve daha düşük ve emisyon sağlıyor.

Otomatik scooterlar için CNG kitleri piyasaya çıktı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Petrol fiyatlarının yükselmesiyle, insanlar şehir içi yolculuklar için alternatif yakıt kaynakları arıyorlar. Bunu gerçeğe dönüştürmeye karar veren Mahanagar Gas Ltd, Eco Fuel ile birlikte Hindistan'da otomatik scooter CNG dönüşüm kiti piyasaya sürdü. Bu kit, Lovato ile birlikte geliştirildi ve iCAT, Gurgaon'dan onay aldı. Bir başka marka ITUK da, ARAI, Pune'den onaya sahip. Lovato ile geliştirilen dönüşüm kitleri, piyasada bulunan çeşitli üreticilerin 18 Scooter modeli ile uyumlu. Söz konusu Scooter üreticileri ve modelleri şunlar:

 

Hero Duet
TVS Jupiter
Hero Maestro
TVS Scooty Zest
Hero Pleasure
TVS Wego
Honda Activa 125
Vespa 125
Honda Dio
Yamaha Alpha
Mahindra Duro DZ
Yamaha Fascino
Mahindra Gusto
Yamaha Ray
Mahindra Gusto 125
Suzuki Access
Suzuki Let’s
Suzuki Swish

 

Kit, dolum başına 110 km'lik bir sürüş mesafesi ile 1.2 kg'lık iki CNG silindirini içeriyor. Çalıştırma maliyetlerinin kilometre başına yaklaşık 0.60 INR'ye (Hint Rupi'si) indirildiği belirtiliyor. Bu da benzinli scooter'ların maliyetinden önemli oranda daha düşük.

 

Hindistan Çevre, Ormanlar ve İklim Değişikliği Bakanlığı geçen yıldan beri CNG destekli bir Honda Activa'nın deneme çalışmalarını Delhi'de yürütüyor. Bu projenin GAIL'in işbirliğinde başarılı olduğu kanıtlandı ve scooter birkaç gıda dağıtım servisi tarafından bir test projesi olarak kullanılıyor.

Son Güncelleme : 04 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo