Yeni Audi Q8 Finlandiya'da görüntülendi

Ototeknikveri     04 Ocak 2017 02:09

Casus fotoğrafçılar önümüzdeki hafta Detroit Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak Audi Q8'i Finlandiya'da test esnasında görüntüledi.

Yeni Audi Q8 Finlandiya'da görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Teknik olarak, bu otomobil Audi'nin Detroit'te göstereceği bir konsept olsa da, üretim versiyonuna oldukça yakın. Casus fotoğraflar, aracın agresif duruşunu, çarpıcı ön panjur ve düz tavan çizgisi de dahil olmak üzere Audi'nin geçen ay yayınladığı ipucu görsellerindeki özelliklerin çoğunu yansıtıyor. Düz çatı çizgisine rağmen, Audi, Q8'in dört kişilik oturma alanına sahip geniş bir iç kabini bulunduğunu söylüyor. Q8'in sekizgen tek çerçeveli ön panjuru Audi'nin mevcut üretim modellerinde bulunan ön panjurdan oldukça geniş. Birçok tasarım unsuru 1980'lerin Ur-quattro modelini anımsatıyor. Son derece düz fakat çok geniş C sütunları ve tekerleklerin üstünde göze çarpan geniş omuzlar da bu unsurlardan.

 

Fotoğraflar aynı zamanda Q8'in farları ve arka lambalarının markanın tasarım dili ile uyumlu olduğunu gösteriyor. Audi tasarım direktörü Marc Lichte Aralık ayındaki açıklamasında "Audi Q8 konsepti ile Q model serimiz içinde yeni bir öncü oluşturduk. Tasarımı sportifliği ve prestiji yansıtıyor" demişti.

 

2018'de piyasaya çıkması beklenen Q8 üretim modeli, Q7 ve Bentley Bentayga tarafından da kullanılan Volkswagen Grubu'nun en yeni MLB platformunda inşa edilecek.

 

Audi CEO'su Rupert Stadler, markasının Q8 ile ilgili planlarını 2015'te duyurmuş, SUV'nin ABD, Çin ve Orta Doğu gibi coupe benzeri büyük SUV'lerin çok tutulduğu piyasaları hedef alacağını belirtmişti.

Son Güncelleme : 04 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo