Geleceğin otomobili Faraday Future için rezervasyonlar başladı

Ototeknikveri     05 Ocak 2017 02:01

Faraday Future (FF), ilk üretim modeli olan FF 91'i "2017 Tüketici Elektroniği Fuarı"ndan (CES) önce özel bir etkinlikte sergiledi.

Geleceğin otomobili Faraday Future için rezervasyonlar başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Şirketin Değişken Platform Mimarisi (VPA) üzerine kurulu olan FF 91, süper-otomobil performansını, hassas sürüşü, ultra lüks bir binek otomobilin konforunu ve akıllı internet özelliklerinin benzersiz şekilde birleştiren cesur ve yeni bir elektrikli ulaşım türünü temsil ediyor. Otomobil için, firmanın web sitesi FF.com aracılığı ile rezervasyonlar başladı. Siparişlerde kapora olarak -iade garantili- 5 bin dolar ücret alınıyor. İlk 300 siparişe Mart 2017'de özel çıkartılacak Alliance Edition serisine yükseltme seçeneği de sunulacak.

 

Üstün performans

FF'in tescilli mimarisi VPA, şasi ve kaportanın tek formda olduğu monokok bir araç yapısına sahip, esnek güç aktarma organlarına uyumlu ve otomobilin genel sağlamlığı, güvenlik ve kullanımında ölçülebilir gelişmeler sağlıyor. Dört çekişli sürüş sistemi daha fazla çekiş, kontrol ve hassas güç dağılımı sunuyor. VPA ayrıca birinci sınıf pil teknolojisi, çoklu motor ve batarya yapılandırmalarının yanı sıra şirketin ilk patenti olan FF Echelon Inverter'i barındırıyor.

FF 91'in güç aktarma organlarında arka tekerleklere gerçek zamanlı tork vektörünü sağlayan çok motorlu bir düzen bulunuyor. Devrim niteliğindeki bu teknoloji, viraj alırken kıvraklık için arkadan çekiş kullanıyor, üstün hızlanma sağlıyor, manevraları güvenli hale getiriyor. En yüksek motor gücü 783 kW (1050 hp) ve otomobil 2.39 saniye gibi rekor bir sürede sıfırdan saatte 100 km'ye çıkabiliyor.

FF 91'in pil teknolojisi performans için sürüş mesafesini feda etmiyor. 130 kWh'lik bir batarya ile donatılmış olan FF 91, LG Chem ile ortaklaşa geliştirilen, dünyanın en yüksek enerji yoğunluğundaki bataryası ile tek şarjda 700 km yol kat edebiliyor.

Benzer şekilde, sistemin kompakt tasarımı, daha fazla konfor ve güvenlik için daha fazla kabin alanı sağlıyor. FF 91 ayrıca hızlı şarj teknolojisi ile bir saat içinde şarj olmasıyla dikkat çekiyor. Otomobil ile birlikte verilen ev şarjı ise pili 4.5 saatte tamamen doldurabiliyor.

 

Sınırsız tasarım, birinci sınıf konfor

Dış cephe

FF 91'in tasarım felsefesi aerodinamik ile yönlendiriliyor. Zarif, yuvarlak ön fasya ve eğimli, köşeli arka kısım, sürüş mesafesini artırmak için aerodinamik verimliliği artıran çarpıcı bir şekil oluşturuyor. Aracın orta bölümünü saran UFO çizgisi, FF 91'e benzersiz ama basit, dengeleyici bir tasarım öğesi sunuyor. Benzer şekilde, geniş duruş ve uzun aks mesafesi ferah ve lüks iç mekan ortamı sağlıyor.

 

FF 91'in kapıları, daha kolay erişilebilirliğe sahip şık bir giriş sistemi sunarak şekil ve işlevi biraraya getiriyor. Her kapı otomatik olarak ve bağımsız olarak açılabiliyor ve hızlı ve rahat bir şekilde yolcu alabiliyor. Sensörler, kapıların çok geniş açılmasını ve çevredeki nesnelerle istenmeyen temas kurmasını engelliyor.

 

FF 91'in dış aydınlatması iletişim üzerine odaklanmış. Otomobilde, araç ve sürücü arasında daha derin bir bağlantı oluşturarak aydınlatma sistemleri yeniden tasarlanmış. Kullanıcılar FF 91'e yaklaştığında, aracın marşbiyeli yakınlığa göre aydınlatılıyor, FF 91 sizi tanıyor ve karşılıyor.

 

Sistem, karşılama ışığı dışında şarj durumu ya da otonom sürüş modu hatırlatmaları gibi bilgileri de iletecek. Aydınlatma sistemi, FF 91 kendiliğinden sürülürken yayalara ve diğer sürücülere bilgi vererek güvenliği artıracak.

 

İç kabin

FF 91'e giren kullanıcılar, trafikte saatlerce sıkıştıktan sonra bile daha dinlenmiş hissedecek. Arka koltuklar, yatma açıları ile yolcuları biyomekanik ve ergonomik olarak konfor için en uygun konuma getiriyor. Bu birinci sınıf oturma deneyimi, farklı ayarlarla alt bacak, bel ve üst sırtı destekliyor. Koltuklarda ayrıca masaj, ısıtma, soğutma ve havalandırma bulunuyor.

 

FF 91'in panoramik tavanında akıllı renkli cam teknolojisi bulunuyor. Cam tavan, arka ve yan camlar, cam üzerine dokunarak kullanıcılar tarafından çalıştırılan PDLC (Polimer Dağılmış Sıvı Kristal) özelliğine sahip ve mahremiyet ve gölgelendirme sağlıyor.

 

Yeni nesil bağlantı teknolojileri ve kusursuz kişiselleştirme

FF 91, LeEco ile stratejik ortaklığı sayesinde araç içinde en son teknoloji bağlantı özellikleri sunuyor. Cihazları, içeriği, uygulamaları ve bunların dağıtımını yöneren FF EcoSystem, kullanıcıların dijital bilgilerini otomobile entegre ediyor. Sistem daha akıllı, daha kişiselleştirilmiş bir deneyim oluşturmak için kullanıcıların tercihlerini zamanla öğreniyor.

 

Bir FFID hesabı oluşturmak, sizinle birlikte seyahat eden global bir profil oluşturmak anlamına geliyor. Kullanıcının koltuk ayarları, tercih ettiği müzik, tercih ettiği klima ayarları ve sürüş stili gibi bilgiler bu profilde saklanıyor.

FF ayrıca, sürücü ve yolcuların anahtarsız arabanın kilidini açmasına izin veren Arrival Interface olarak adlandırılan gelişmiş yüz tanıma teknolojisini sunuyor. Ön ve arka koltuklar arasında B sütununa monte edilen bir kamera, araca girişini sağlamak için kullanıcının yüzünü doğru bir şekilde tanımlayabiliyor. Benzer şekilde, iç kameralar bu teknolojiyi kullanıcıları tanımak ve iç mekan ayarlarını kendi tercihlerine göre otomatik olarak uygulamak için kullanıyorlar. FF 91, güvenli bir şekilde kaydettiği bu yüzlerden ruh halini de tespit ederek bunu müzik, sıcaklık, masaj ve başka ayarlar için de kullanıyor.

 

Yüz tanıma veya mobil cihaz bağlantısıyla iç tercihlerin ayarlanmasına ek olarak, FF 91 bir anahtara ihtiyaç duymayan ilk otomobil. Anahtarsız karşılama sistemi kullanıcıları araca yaklaşırken tanıyor, kapıları açarak ve içerideki özelleştirilmiş FFID ayarlarına proaktif bir şekilde uyum sağlayarak kullanıcıları selamlıyor. Benzer şekilde, FFCTRL uygulaması kullanıcıların araç içi deneyimlerini özelleştirmelerini ve kontrol etmelerini, gerçek zamanlı araç durum raporlarını almalarını, aracı park yerinden çağırabilmelerini ve daha fazlasını yapmalarını sağlıyor.

 

Akıllı güvenlik

FF 91, otonom sürüş için kritik bir bileşen olarak geri çekilebilir 3D lidar özelliğine sahip ilk üretim aracı olacak. Lidar, 10 adet HD kamera, 13 adet uzun ve kısa menzilli radar ve 12 adet ultrasonik sensör içeren karmaşık bir sensör sisteminin parçası. FF 91, diğer araçlara kıyasla çok daha fazla sensöre sahip ve sektördeki benzerleri arasında önde gelen bilgi işlem gücü sayesinde tüm bu sensörlerden verileri hızla alıp sürüş kararlarını düzeltebiliyor.

 

Otomobilde standart dikiz aynasının yerine, yan aynalardan ve dikiz aynasından gelen canlı görüntüleri tek bir kesintisiz görüntü ile birleştiren bir yüksek çözünürlüklü ekran yerleştirildi. Kameranın stratejik konumu, aracın etrafında neyin bulunduğu konusunda çok daha iyi bir görüş sağlıyor, kör noktaları neredeyse tamamen ortadan kaldırıyor. Aynaların yerini alan kameralar ile birlikte, genel sistem, FF 91'de daha geniş bir dış görüş alanı yaratarak güvenliği geliştiriyor.

Sürücüsüz Vale park etme özelliği, sürücü araçtan çıktıktan sonra aracın kendi kendisini park etmesini sağlar. FFCTRL uygulaması tarafından desteklenen sürücüler, aracı park yerinden çağırabilir veya istenilen saat ve yerde toplama planı yapabilir. Bugün, sistem, FF 91'i özel park yerlerinde ve yollarda park edebiliyor. Mevzuatta bu teknolojinin kamuya açık bir şekilde kullanılmasına olanak tanıyan ilerlemelerle FF 91, kendini uygun olan her yere park edebilecek.

 

Rezervasyonlar başladı

FF, şirketin yeniden tasarlanan web sitesi FF.com aracılığıyla FF 91 için rezervasyon kabul etmeye başlıyor.

 

İlk 300 sipariş veren, Mart 2017'de özel bir lansman serisi olan Alliance Edition'a geçme fırsatı bulacak. Satılan her Alliance Edition otomobilin satış gelirlerinin bir kısmı, FF'in sürdürülebilirlik çabalarıyla yakından bağlantılı bir çevre fonuna bağışlanacak. Ayrıca, üretilecek ilk FF 91 Alliance Edition Mart ayında bir galada açık artırmaya konulacak. İlk otomobilin açık artırmasından elde edilen tüm gelirler de çevre fonuna bağışlanacak.

 

FF 91 üretiminin 2018'de başlaması planlanıyor.

 

Otomobilin önemli özelliklerine genel bakış

Özellikler

Hızlanma: 0-100 km, 2.39 saniye

Güç: 1050 HP

Sürüş mesafesi: 378 mil (EPA tahmini.) / 700 km'den fazla (NEDC tahmini.)

Şarj Hızı: Saatte 500 milin üzerinde

ADAS Sensör Seti: 13 adet uzun ve kısa menzilli radar, 12 adet ultrasonik sensör, 10 adet HD kamera, 1 adet 3D geri çekilebilir lidar

Uzunluk: 206.7 "/ 5250mm

Aks Mesafesi: 126 "/ 3200mm

Genişlik: 89.9 "/ 2283mm

Yükseklik 62.9 "/ 1598mm

 

Teknolojiler:

Yüz Tanıma Teknolojisi

Yolda birinci sınıf hızlı internet

Sürücüsiz Vale Park Etme Özelliği: FF 91 kendisini park edebiliyor

Gerçek Anahtarsız Giriş: Bir anahtara ihtiyaç duymadığınız ilk araba

Birinci sınıf deneyim: NASA'dan esinlenmiş sıfır yer çekimi koltukları, endüstride önde gelen arka koltuk yatma pozisyonunu sunuyor

FFID: FF Ekosistemi ile kullanıcıyla birlikte seyahat eden genel kullanıcı profili

 

Faraday Future hakkında

Faraday Future, merkezi Güney Kaliforniya'da bulunan, kullanıcı odaklı bir gelişmiş ulaşım teknolojileri şirketi. Küresel ekip önde gelen uzmanların, teknoloji ve otomotiv endüstrilerinden tutkulu yaratıcıların yeteneklerini lüks, sezgisel ve kusursuz bağlantılı elektrikli otomobiller meydana getirmek ve bunları dünyanın her yanından insanlara sunmak için kullanıyor.

Son Güncelleme : 05 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo