2017 Mercedes GLA özellikleri ve detayları

Ototeknikveri     10 Ocak 2017 12:56

Mercedes, kompakt SUV pazarında mücadele veren modeli GLA'yı makyaj ile güncelledi. Yeni GLA Detroit'teki Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı NAIAS'da tanıtıldı.

2017 Mercedes GLA özellikleri ve detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni GLA yeni yıla genişletilmiş motor seçenekleri, iç ve dış tasarımda tazelenen görsellik, ayrıca güncellenen donanım seviyeleri ile giriyor. Model serisinin en üzerinde, Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC, özellikle Yellow Night Edition ile gelen sportif donanımları ile dikkat çekiyor. Dünya prömiyeri 8 Ocak 2017'de Detroit'teki Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı NAIAS'da gerçekleşti. GLA, 2013 yılında ilk kez piyasaya çıktı ve ilk andan beri, şekillendirdiği ve yeniden tanımladığı bir segmentte başarılı bir model oldu. GLA, sportif olarak dinamik tasarım dili, kolay kullanımı ve geniş bireyselleştirme seçenekleri ile öne çıkıyor. Mercedes-Benz'in ilk kompakt SUV'si olarak, model piyasa segmentine yeni bir soluk getirdi ve kendisine büyük bir oyuncu olarak yer edindi. GLA, özellikle Çin, ABD, Almanya ve Büyük Britanya pazarlarında çok başarılı.

 

Mercedes-Benz, tüm Avrupa premium üreticilerinin en geniş SUV yelpazesine sahip ve yedi model serisi (GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS ve G) ile müşterilerinin tüm hareketlilik gereksinimlerini karşılayabiliyor. Bu GLA serisi için de geçerli: 80 kW (109 hp) güç çıkışı ve 103 g / km CO2 değeri ile 180 d giriş seviyesi modelinden, 280 kW (381 bg) Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC'e kadar, başka hiçbir rakip kendi segmentinde daha geniş motor seçenekleri sunmuyor. Burada özellikle sağlam gövde yapısı geniş bir uygulama yelpazesinde güvenilir bir temel oluşturuyor.

GLA, kendi segmentinde 360 derecelik kamera veya eller serbest erişim (Hands-Free Access) gibi yeni konfor ve güvenlik özellikleri sunan tek model.

 

Motor serisine yeni eklenen bir seçenek de, GLA 220 4MATIC. 135 kW (184 hp) güç çıkışı ve 300 Nm tork ile, 115 kW (156 hp) ve 155 kW (211 hp) benzinli motorlar arasındaki boşluğu kapatıyor.

 

Cazip fiyatlarla satışlar 9 Ocak 2017'de başladı

Yeni Mercedes-Benz GLA'nın satış fiyatı GLA 180 için 28.940,80 euro'dan başlıyor. Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC 56.852,25 euro'dan sunuluyor.

(Tüm fiyatlar %19 KDV dahil Almanya için tavsiye edilen perakende satış fiyatlarıdır)

 

Benzin 2017 GLA Fiyatları:

GLA 180: 28.940,80 euro

GLA 200: 30.821,00 euro

GLA 220 4MATIC: 37.145,85 euro

GLA 250: 34.664,70 euro

GLA 250 4MATIC: 38.960,60 euro

Mercedes-AMG GLA 45 4MATIC: 56.852,25 euro

Dizel 2017 Mercedes GLA Fiyatları:

GLA 180 d: 31.951,50 euro

GLA 200 d: 33.647,25 euro

GLA 200 d: 4MATIC: 37.943,15 euro

GLA 220 d: 38.472,70 euro

GLA 220 d 4MATIC: 40.686,10 euro

 

Başarının garantisi: Etkileyici tasarım, teknik performans

Bariz bir SUV karakterine sahip gösterişli tasarım, çoğu müşteri için, teknik performans ile birlikte en önemli satın alma sebebi olmaya devam ediyor. Müşteriler üç şasi tipi arasından seçim yapabiliyor. Standart olarak GLA bir konfor süspansiyonuna sahip, alçaltılmış süspansiyon da istek üzerine temin edilebiliyor (AMG Line veya Dynamic Handling paketi ile birlikte).

 

Off-road konfor süspansiyonuyla (isteğe bağlı) gövde 30 milimetre daha yükseliyor. Bu da, daha yüksek bir koltuk konumu, daha çarpıcı off-road görünümü ve iyileştirilmiş off-road kabiliyeti ile sonuçlanıyor.

 

Değiştirilmiş tamponlar, ilave hafif alaşımlı jantlar ve yeni çekici renk seçeneği "kanyon bej" ilk bakışta göze çarpıyor. GLA, görsel olarak, SUV genlerini eskisinden daha da güçlü şekilde vurguluyor. Önceki opsiyonel bi-xenon farlar, gün ışığına benzer bir renk sıcaklığı ile karakterize edilen yumuşak LED farlar ile değiştirilmiş.

Lüks iç kabin

İç kabindeki lüks ve estetik gözlere ziyafet çekiyor. Bu pazar segmentinde ilk kez kullanılan 360 derecelik kamera, aracın çevresinin görüntüsünü ya tam ekran olarak ya da yedi ayrı bölmeli ekran görünümü ile aktarıyor. Bu yedi bölme arasında, aynı zamanda, dört kameranın verisinden üretilen, otomobilin üstten görünüşü de var. Kameralar önde, arkada ve her bir dış aynada bulunuyor.

 

GLA’nın yüksek kaliteli materyaller ve mükemmel işçilikle stilize edilmiş çekici iç kabini yeni koltuk döşemeleri ve krom kontrol panelleri gibi ayrıntılarla göz dolduruyor. Bağımsız 20.3 cm (8 inç) medya ekranı ince ve kolay kullanımlı. Kırmızı iğneli yeni kadranlar da zarif ve kullanışlı. Elektrikli koltuk ayarı düğmeleri ve orta konsoldaki depolama alanı gibi yerler parlak süslemeler ve krom çerçevelerle göz alıcı hale getirilmiş.

Style ve Urban donanım seviyelerindeki yeni kumaş döşemeler de detaylara verilen özeni yansıtıyor. Style donanım seviyesinde ARTICO suni deri/Macapa kumaş döşemeler siyah/toprak sarı renklerle, Urban donanım seviyesinde ise ARTICO suni deri/Maringa kumaş döşemeler kristal gri ya da siyah renklerde sunuluyor.

 

Yeni yapılandırma: daha fazla çeşitlilik

Lüks Exclusive paketi SUV’ye özel siyah deri döşemeli lüks koltuklar ile geliyor. Bu pakette trim parçalarında grenli alüminyum, açık kahverengi ve saten finişli kavak, ayrıca parlak kahverengi ceviz ahşap yüzeyler kullanılmış. Özel olarak mat küllü siyah ahşap ya da karbon fiber AMG trim parçaları da sunuluyor.

 

Exclusive paketinin bir önceki sürümü de standart sport koltuklarla opsiyonel olarak sunulmaya devam ediliyor ve özellikle sportif bir stil isteyen müşterileri hedefliyor.

 

Gelecekte, Night paketi Style donanım seviyesi ile kombine edilebilecek. Bu sayede, 18 inç iki renkli hafif alaşım jantlar, parlak siyah radyatör ızgaraları, siyah tavan rayları, siyah omuz çizgisi trim şeridi, parlak siyah ön ve arka tamponlar, ayrıca dış ayna yuvaları GLA’nın sportif görünümünü daha da vurgulayacak.

 

LED lambalar geceyi gündüze çeviriyor

Opsiyonel olarak bi-xenon farların yerine artık LED yüksek performanslı farlar tercih edilebiliyor. Başarılı aydınlatma performansının yanı sıra bu lambalar gün ışığına benzer renk ısısı ile gece yolculuklarında gözleri yormuyor. Farların enerji tüketimi de xenon farlardan %60, halojen farlardan %70 daha düşük.

 

34 watt kısa farlar LED projektör ışığı teknolojisiyle çalışıyor, uzun farlar ise LED reflektör teknolojisine sahip. Sinyal lambaları, gündüz sürüş ışıkları ve gösterge lambaları multifonksiyonel fiberoptik kablolarla tasarlanmış. Artık, otomobilin bütün kullanım ömrü boyunca lamba değiştirmek gerekmiyor.

 

Arka lambalarda da yine yüksek performanslı LED teknolojisi bulunuyor. Fren ve sinyal lambaları ise üç farklı yoğunluğa ayarlanabiliyor. Gündüz tam parlaklık, gece sürüş esnasında orta parlaklık, gece park halinde ise düşük parlaklık seviyesi seçilebiliyor, bu sayede yoldaki diğer kullanıcıların gözleri kamaşmıyor. GLA tüm hava ve trafik koşulları için doğru aydınlatma seviyesi sunabiliyor. Bu sistem özellikle trafik ışıklarında takılan ya da sıkışık trafikte kalan sürücüler için göz kamaştırmaması ve rahatsız etmemesi bakımından memnuniyet verici.

 

Yeni motor serisi, daha düşük tüketim

GLA 220 4MATIC gelecekte seriyi benzinli ve dört çekişli bir versiyonla tamamlayacak. 135 kW (184 hp) güç çıkışı, 152 gram CO2 emisyonu ve başarılı performansı ile bu motor kendi sınıfında en verimli ve iyi seçeneklerden birisi. GLA 180 d dizel versiyonu ise 103 g CO2 emisyonu ile segmentinin verimlilik şampiyonu.

 

Çok sayıda optimizasyonla hava sürtünme kat sayısı düşürüldü

GLA ile birlikte, Mercedes-Benz’in bir model serisi daha aerodinamik kalitesiyle etkiliyor. İyi akış karakteristikleri günlük kullanımda yakıt tüketimini azaltıyor ve yüksek hızlarda bile sessiz çalışma sağlıyor. Modelin aerodinamik optimizasyonları Sindelfingen’deki rüzgar tünelinde yapıldı. Optimizasyonlar arasında A sütunu geometrisi ile uyumlu A sütunu basamağı ve aerodinamik bakımdan optimize edilmiş dış ayna yuvaları da bulunuyor. Ana zemindeki cömert boyutlu trim, arka aksın ortasındaki ilave bir trim ve aerodinamik olarak optimize edilmiş arka susturucu ve bağlantılı olduğu difüzör alt kısımdaki hava akışını geliştiriyor. Tavan spoyleri, özel şekilli arka lambalar ve arka yan spoylerler de arka kısımdaki hava akışını aerodinamik bakımdan en iyi seviyeye getiriyor. Bütün bu optimizasyonlar ile hava sürtünme katsayısı 0.29’dan 0.28’e düşürülmüş.

 

Önce güvenlik: otonom fren ve sürücü uyku uyarısı

Mercedes-Benz’de taşıt güvenliği büyük bir öncelik. GLA standart olarak “aktif fren asistanı” ile geliyor, öndeki taşıtla arada yeterince mesafe yoksa sürücüyü uyarıyor, gerekirse fren yapıyor. Eğer sistem sürücünün geç tepki verdiğini tespit ederse, otonom fren yapılarak kaza önlenmeye çalışılıyor ya da şiddeti azaltılıyor. GLA aynı zamanda “dikkat asistanı” sistemine de standart olarak sahip. Sistem direksiyon hareketlerinden sürücünün uyku, baygınlık ya da rehavet halinde olup olmadığını algılayabiliyor ve sürücüyü uyarıyor.

 

Daha fazla konfor

GLA’nın arka kompartmanına mühendisler tarafından bilhassa özen gösterildi ve yeni özellikler eklendi. Segmentte benzersiz opsiyonel “eller serbest erişim” özelliği ile bagaj kapağı ayak hareketi ile açılıp kapatılabiliyor, kullanıcı ellerini hareket ettirmeden ve hiç bir şeye dokunmadan bagaja erişebiliyor. İşlem herhangi bir zamanda tamamlanabiliyor, potansiyel bir engel durumunda işlem anında durdurulabiliyor. Depolama özellikleri paketi ile birlikte, bagaj zemini kilitlenebiliyor. Kilit bagaj kapağının tutma yerinde bulunuyor ve anahtarla çalıştırılıyor.

Son Güncelleme : 11 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo