Infiniti ve Mercedes-Benz, küçük otomobil platformu işbirliğini sona erdiriyor

Ototeknikveri     11 Ocak 2017 01:40

Infiniti'nin motor tutkusu, yeni çıkacak QX50 modeli için ortak platformu kullanamayacağı anlamına geliyor. Diğer projelerde ise ortaklık devam ediyor.

Infiniti ve Mercedes-Benz, küçük otomobil platformu işbirliğini sona erdiriyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Infiniti, artık küçük otomobil platformunda Mercedes-Benz ile çalışmıyor. Infiniti patronu Roland Krueger, Detroit Otomobil Fuarı'nda haberi doğruladı. Krueger, MFA2 platformunu kullanmama kararının, bu platforma dahil edilemeyen VC-T motoru kullanacak yeni QX50 SUV nedeniyle alındığına işaret etti. "Mercedes ile çok iyi bir ilişkimiz var" diyen Krueger. "Bu özel durumda, ortak MFA2 projesi yerine öncelik verilmesi gereken diğer projelere odaklanmaya karar verdik ve bu kararı uygulayacağız. QX50'nin benzersiz bir motoru var, bu yüzden platform Infiniti için özel olmalı, marka ayrımına dayalı bir karar aldık." diye konuştu. QX50 ve Mercedes-Benz modelleri, Meksika'daki Aguascalientes fabrikasında birlikte üretilmeye devam edecek. Krueger, bu durumu "Parça ve diğer şeyler için tedarik kaynaklarını paylaşmakla ilgili hala pek çok fırsat var" diye açıkladı.

 

Krueger ayrıca Mercedes'in ana şirketi olan Daimler ile mevcut ittifakın sürmekte olduğunu ve firmaların platform ve parça paylaştığı başka projelerin olacağını da sözlerine ekledi.

 

Bu arada, Detroit Fuarının arifesinde Mercedes patronu Dieter Zetsche, markanın kompakt otomobil serisini beşten sekiz modele yükseltmeyi planladığını doğruladı.

Son Güncelleme : 11 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo