2017 Mazda 3 Tasarım Özellikleri

Ototeknikveri     11 Ocak 2017 11:14

Mazda Türkiye, yenilenen Mazda 3 modelinin tasarım detaylarını yayınladı.

2017 Mazda 3 Tasarım Özellikleri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

•    2017 model Mazda3, yenilenmiş bir ızgaraya, yeniden dizayn edilmiş kapı aynaları ve farlara sahiptir
•    Üst modellerde, LED farlar ve gündüz sürüş lambaları standart olarak sunulmuştur
•    Hatcback modeller, yenilenmiş arka tampon tasarımıyla dikkat çekmektedir
•    Yeni 18 inç alaşımlı jant tasarımı
•    Yeni Çelik Grisi Premium Metalik ve Sonsuz Mavi Mika renklerini de içeren 9 farklı gövde renk seçeneği

 

Mazda3 2014 yılında ilk piyasaya çıktığında, şu anda Mazda modellerinde yaygın bir şekilde kullanılan KODO (Hareketin Ruhu tasarım felsefesi) prensibinin uygulandığı  ilk araçlardan biriydi.  İçinde yer aldığı ikinci nesil modellere göre cesur bir değişime uğrayarak, KODO tasarımının öncüleri olan Mazda CX-5 ve Mazda6 ile benzer bir görünüme sahip oldu.

Cesur arka kabin profili, havalı ön cam açısı, alçak tavan çizgisi, kısa çıkıntılar ve konik omuzları ile ön plana çıkan 2017 model Mazda3’ün bu görsel dinamizmi hassas revizyonlarla güncellenerek, görsel tutarlılık en üst seviyede tutulmuştur.

 

STİL

Belirgin amblemiyle cesur bir şekle büründürülen ızgara güçlü üç boyutlu bir görünüş kazanarak, aracın yere sağlam basan duruşunu ortaya çıkarmıştır. Mazda amblemi ızgara ile tamamen uyumlu bir şeklide yerleştirilmiştir. Amblem ve plaka tutucu aparatı ızgaranın alt tarafına yerleştirilerek düşük ağırlık merkezi ön plana çıkartılmıştır.

LED farların uyarlanması 2017 model Mazda3‘e daha keskin hatlar kazandırırken, yeniden dizayn edilen sis farlarının çevresi yatay LED gündüz sürüş lamba şeridi ile donatılmıştır.

 

2017 model Mazda3, öne doğru yuvarlak bir şekil alan sinyal lambalarına sahip yeni kapı aynaları ve kapı kilitlerine bağlanan otomatik kapanma fonksiyonu ile dikkat çekmektedir.* Yeni tasarım 18 inçlik jantlar, iki kat standart gümüş kaplama seçeneği veya daha parlak yeni koyu gümüş kaplama seçeneği ile sunulmaktadır.

Arka tarafta, Hatchback modeller, daha geniş ve renkli yapısıyla araca keskin bir görünüm veren yenilenmiş bir tampona sahiptir.


AERODİNAMİK YAPI

2107 Mazda3’ün tasarımı araca baş döndürücü bir görünüm kazandırmanın yanında, aerodinamik verimliliğini de arttırmaktadır. Tasarımda alçak ön ızgarayı mümkün olduğunca kapalı tutan aktif hava emişi, gövde altı kapaklar, lastik deflektörleri ve özel yapım türbülans bastıran rüzgarlıklar bulunmaktadır.

Sonuç olarak, Sedan modellerde 0.26, aktif hava kelebeği olan Hatchback modellerde 0.275 ve diğer Hatchback modellerinde 0.28'lik Cd miktarı elde edilir.

 

GÖVDE RENKLERİ

2017 Mazda3 9 renk seçeneği ile sunulmaktadır -Mazda’ya özgü tamamen yeni – Sonsuz Mavi Mika ve Mazda3’e özgü iki yeni Kül Grisi ve Makine Grisi Premium Metalik renkleri. Oldukça popüler olan Ateş Kırmızısı Metalik boya gibi, Çelik Grisi Premium Metalik rengi de Mazda'nın benzersiz TAKUMINURI boya işleminden geçer.

Sadece 2.5 mikron kalınlığında yansıtıcı, alüminyum tabaka oluşturan TAKUMINURI boya işlemi, parlak derinlik ve nüanslı gölgeleme sağlamak için profesyonelce elle boyanmış kadar gerçekçi bir doku üretir ve basit bir üç katlı boyama işlemi ile seri üretim yapılmasını sağlar.

 

2016 New York Motor Show'da sergilenen yeni Mazda MX-5 RF’de ortaya çıkarılan Çelik Grisi Premium Metalik rengi ilk defa 2017 Mazda3 üzerinde uygulanmıştır.

Son Güncelleme : 11 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo