Yeni 2017 Opel Insignia için tork vektörlü dört çekiş

Ototeknikveri     11 Ocak 2017 11:44

Opel, yeni 2017 Insignia modeli için geliştirdiği tork yönlendirmeli dört çekiş sisteminin detaylarını yayınladı.

Yeni 2017 Opel Insignia için tork vektörlü dört çekiş
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Özellikle ilgi çekici bir sürüş deneyimi sunan orta ölçekli otomobiller çoğunlukla birinci sınıf markalarda bulunur, ancak yeni Opel Insignia Grand Sport önümüzdeki günlerde pazara girdiğinde, hevesli sürücülerin önemli bir kısmını kendine çekebilir. Yeni Insignia, en üst düzey sürüş dinamikleri sağlayan, son teknolojiye sahip tork vektörlü dört tekerlekten çekiş sistemi ile satışa sunulacak. Firmanın Otomobil Mühendisliği Avrupa Başkan Yardımcısı William F. Bertagni, "Yeni nesil Opel Insignia, orta sınıf otomobiller için yeni ölçütler belirledi" diyor. Bertagni yeni modeli "Tork yönlendirme, gücü yola ileten en son teknolojiyi temsil ediyor. Tork vektörlü dört tekerlekten çekişli yeni Insignia, eğlenceli sürüş söz konusu olduğunda sektörün en iyisi olacak" diye tanımlıyor.

 

Dört tekerlekten çekiş ve tork yönlendirme, ıslak, karlı, buzlu, kuru fark etmeden her yol koşulunda gücü en iyi şekilde yola aktarıyor.

Geleneksel tork yönlendirme sistemlerinin ek ağırlık ve karmaşıklığı, Opel'in yüksek performans ve verimlilik standartlarını karşılamıyordu. Bu yüzden, yeni Opel Insignia, diferansiyelsiz, ikiz debriyaj sistemi kullanan bir arkadan sürüş modülü olan Twinster dört tekerlekten çekiş sistemi kullanıyor.

 

Insignia'nın dört tekerlekten çekiş sistemi, bir veya iki arka tekerleğe bağımsız olarak tork uygulayarak aracın tam performans aralığında tork yönlendirme kabiliyetine olanak tanıyor.

 

Viraj alırken arka tekerleğe daha yüksek tork gönderiliyor ve dikey eksen etrafında dönme oluşturuluyor, Insignia, sürücü komutlarına daha hızlı, anlık tepki verirken daha hassas ve güvenli bir şekilde viraja giriyor.

Tork yönlendirme, gaz pedalı pozisyonu, direksiyon açısı ve yol yüzeyindeki değişikliklere göre tork dağılımını kontrol ederek güvenliğe katkıda bulunuyor ve böylece yalpalamayı azaltır. Tork dağıtımının bu akıllı kullanımı otomobilin nötr davranmasını sağlıyor, bu da daha istikrarlı ve sürücü tarafından kolayca yönlendirilebilir olmasına imkan veriyor.

 

Yeni Insignia sürücüleri, uygun sürüş modunu seçerek sürüş stiline uyacak yalpalama sönümlendirme miktarını seçebilecekler. "Tur" modunda daha fazla sönümlendirme uygulanırken, "Spor" seviyesinde sportif bir otomobil davranışına odaklanılıyor.

Son Güncelleme : 14 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo