Volvo 2019’da yeni elektrikli model ailesini başlatacak

Ototeknikveri     12 Ocak 2017 03:26

Volvo 2019’da ilk elektrikli modelini çıkartacak ve bunu yeni bir seri oluşturacak diğer elektrikli modeller takip edecek.

Volvo 2019’da yeni elektrikli model ailesini başlatacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2017 Detroit Otomobil Fuarı’nda konuşan Volvo’nun Ar-Ge yöneticisi Henrick Green “Şu an tam hızla ilk elektrik otomobilimizi geliştirmek üzerine çalışıyoruz. Bu otomobil 2019’da piyasaya çıkacak ve diğer modeller bunu takip edecek. Bu tek seferlik bir proje olmayacak ve bir seri oluşturacak şekilde devamı gelecek. Şu anda tak-çalıştır hibrit modelimiz var ve bunun çok önemli bir geçiş aşaması ürünü olduğunu düşünüyoruz. Öte yandan, uzun vadede tamamen elektrikli, pilli otomobiller piyasada daha büyük yer tutacak, kullanımı artacak” dedi.

 

Green aynı zamanda, Volvo’nun, BMW’nin “i” markası ya da Mercedes’in EQ serisi gibi, elektrikli ürünlerini ayrı bir alt marka ile sunma fikrini değerlendirme aşamasında olduğunu açıkladı. Green “Bunun portfolyomuza uyup uymayacağına karar vereceğiz. Söyleyebileceğim şu ki, sadece bir tane elektrikli otomobil üretmeyeceğiz, devamı gelecek. İlk elektrikli model ile başlayacağız ve sonrasında portfolyomuzu genişleteceğiz” diye konuştu.

 

Volvo 2025 yılı itibariyle dünya çapında yılda bir milyon elektrikli ve hibrit otomobil satmayı hedefliyor. 2019’da çıkacak ilk elektrikli modelin Tesla Model 3 boyutunda bir sedan olması, XC90’da da bulunan yeni SPA mimarisini kullanması bekleniyor.

Son Güncelleme : 12 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo