Jaguar E-Pace üretim versiyonu karoseriyle görüntülendi

Ototeknikveri     13 Ocak 2017 12:31

Jaguar, F-Pace'in altında konumlanacak yeni bir küçük SUV planlıyor ve casus fotoğrafçılar Jaguar'In yeni modelini ilk kez kendi karoserini giyerken görüntüledi.

Jaguar E-Pace üretim versiyonu karoseriyle görüntülendi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

E-Pace adını alacağı düşünülen otomobil hala ağır kamuflajlı durumda ancak F-Pace tasarım özelliklerini daha küçük ve tıknaz bir forma uyarlayarak yeni crossover modelin kendi şeklini tahmin etmek mümkün. Arkaya doğru uzun bir omuz çizgisi arka aksın üzerinde yükseliyor ve arka kısımda şekli gizlemek için ekstra kamuflaj bulunsa da, oldukça eğimli arka cam Jaguar'ın küçük SUV için coupe stili bir arka kısım tasarladığı ipucunu veriyor. Audi Q3 ile rekabet edecek model daha önce de görüntülenmişti ama bu son gelen fotoğraflar -en azından şimdilik- bu zamana kadarki en iyi fikir veren fotoğraflar. Otomobil ilk kez geçen yılın başlarında görüntülenmiş, casus fotoğrafçılar modifiye edilmiş bir Range Rover Evoque otomobilin Gaydon, Warks'da bulunan JLR merkezinin çevresindeki yollarda test edildiğini fark etmişlerdi. Ardından modelin F-Pace benzeri kamuflajla görüntülendiği zamanlar da oldu.

 

Önceki görüntülemelerden birisi ve DVLA lisansı küçük SUV'nin test otomobillerinden birisinin 2.0 litre dizel - elektrikli hibrit olarak kayıtlı olduğunu ortaya koymuştu. Bu da JLR'nin alternatif güç aktarım mekanizmaları üzerinde çalıştığını gösteriyor. Benzin ya da dizel tabanlı hibrit teknolojisiyle CO2 emisyonu 100 g/km, yakıt tüketimi 3 l/100 km değerlerinin altına düşebilir.

 

Evoque ile olduğu gibi, küçük SUV'nin daha güçlü altı silindirli motorlardan yararlanması mümkün görünmüyor, bunun yerine dört silindirli motorlara odaklanılacak. E-Pace modelinin iki yıl içinde satışa çıkması ve fiyatının 28 bin pound civarında olması bekleniyor.

Tasarım kısıtlamaları nedeniyle, Jaguar küçük SUV için F-Pace'in şasisinin kısaltılmış bir sürümünü kullanamayacak. Bunun yerine, yeni modelin daha küçük (ve daha eski) Evoque üzerine kurulması bekleniyor. Bu, Land Rover Discovery Sport'da bulunan aynı LR-MS şasisi olacak ve en erken 2022 yılından önce değiştirilmesi beklenmiyor, dolayısıyla daha kullanım ömrü var.

 

Jaguar'ın baş tasarımcısı Ian Callum, geçtiğimiz günlerde daha küçük modellerin enine motorlu bir düzene taşınması gerektiğini belirtmişti. Callum "Ön tekerlekten çekiş çalışmaları yaptık, çünkü herkes XE veya F-Pace'den daha küçük bir boyut kullanırsanız bundan başka seçenek olmadığını anlayacaktır. Görünüm bakımından tek seçenek motoru yan çevirmek. Bu zorlu bir iş ancak nasıl yapabileceğimiz üzerine iyi çalıştık. Aksi taktirde orantısız bir görüntü ortaya çıkar" demişti.

 

Küçük SUV'nin giriş seviyesi versiyonları ön tekerlekten çekişli olabilir ancak özellikle üst donanım seviyelerinde olmak üzere dört çekişli sürüş sistemi de seride sunulacak.

 

XF, XE'yi takip etti, dolayısıyla yeni E-Pace modelinin de F-Pace'den pek çok tasarım özelliği alması bekleniyor. Düz burun üretim versiyonunda da kalacak ancak sarkıntılar kısalacak.

 

BMW X1 ve Mercedes GLB gibi rakiplerle mücadele edebilecek olsa da, otomobilin kabin alanı ve bagaj kapasitesi biraz küçük olacak gibi görünüyor. Öte yandan E-Pace biraz daha uzun aks aralığı ile Evoque modelinden daha pratik olacak.

 

Modelle ilgili daha fazla bilginin bu yıl içinde gelmesi bekleniyor. 2018'de ise modelin kendisini galerilerde görebileceğiz.

Son Güncelleme : 14 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo