Nissan Vmotion 2.0 konseptini tanıttı

Ototeknikveri     13 Ocak 2017 02:29

Konsept yeni çıkacak Altima modelinin provası niteliğinde olabilir.

Nissan Vmotion 2.0 konseptini tanıttı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni Nissan Vmotion 2.0 konsepti Detroit’de tanıtıldı. Firma konseptin gelecekte sedan tasarımında izlemek istedikleri yolu yansıttığını belirtiyor. Konseptten anladığımız kadarıyla Nissan doğru yolu bulmuş ve oldukça başarılı bir noktaya ilerliyor. Otomobilin ön kısmına Nissan Murano ve Maxima’da olduğu gibi V-Motion mimarisi hakim. Yeni konsept tasarımı biraz daha ileriye götürüyor ve burun kısmında üç boyutlu bir şekle sahip. Kaportanın kalan kısmına akışkan ve kaslı çizgiler hakim, ayrıca yüzer tavan, arka cam ve öne doğru açılan arka kapılar dikkat çekiyor. Vmotion 2.0 aynı zamanda otonom sürüş teknolojilerine de sahip ve otomobil ProPilot modundayken ön kısımdaki logo parlıyor.

 

Konsept bakır detaylara sahip gümüş renkli kaporta boyası ile geliyor, bu renk otomobile hem dinamik hem yumuşak bir görünüş kazandırıyor. Nissan’ın kreatif şefi Shiro Nakamura bunu “Bakır şu anda modada, ürün tasarımında ve iç mimaride oldukça revaçta bir renk trendi. Bu yüzden bakır tonalrında detaylara yer vermeyi ve bunu saten gümüş, krom gibi diğer metallerle karıştırmayı uygun gördük” diye tanımlıyor.

 

İç kabinde dört ayrı koltuk bulunuyor. Konsolda “süzülen kanat” tasarım konsepti uygulanmış, sürücü ve ön yolcu için kontrol paneli ve multimedya sistemi buraya entegre edilmiş.

 

Nissan bu konseptin yeni çıkacak Altima modelinin önizlemesi olup olmadığını açıklamadı ancak 4860 mm uzunluğu, 1890 mm genişliği ve 1380 mm yüksekliği ile konseptin ebatları tahminleri doğruluyor.

Son Güncelleme : 13 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo