Yeni VW I.D. GTI ile GTI ailesi elektrikleniyor

Ototeknikveri     24 Ocak 2017 02:53

Yeni yayınlanan özel çizimler, Volkswagen I.D.'nin performans versiyonunun nasıl görüneceğini yansıtıyor. Yeni model GTI ailesine elektrik enerjisi getirmek için şekillendiriliyor.

Yeni VW I.D. GTI ile GTI ailesi elektrikleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

VW, efsanevi GTI logosunu taşıyabilecek yeni bir elektrikli otomobil serisine yönelik planları üzerinde çalışmakla meşgul. I.D. Buzz MPV geçen hafta Detroit'te büyük ilgi gördü. Yeni seriden ilk önce 2020 yılında I.D. elektrikli hatchback otomobilin - geçen yıl Paris fuarında gördüğümüz - performans versiyonu piyasaya çıkacak. Detroit Motor Show'da konuşan Volkswagen'in satış ve pazarlama müdürü Jürgen Stackmann yeni otomobik için şöyle dedi: "Bence GTI formülü değişecek, bizi buraya getiren formülle aynı olmayacak. Heyecan verici, sahip olması ve sürmesi keyifli bir elektrikli otomobil yaratacağız. Teknoloji böyle bir otomobile imkan veriyor hatta kolayca dört çekişli sürüş sistemi de ekleyebiliriz". Son yayınlanan özel çizim otomobilin neye benzeyeceği hakkında fikir veriyor. Klasik GTI kırmızı tasarım detayları otomobile güçlü karakterini vermeye devam edecek.

 

I.D. hatchback, diğer Volkswagen elektrikli otomobillerde de kullanılacak MEB mimarisine sahip olacak. 168 hp güç çıkışı ile otomobil sekiz saniyeden kısa sürede sıfırdan saatte 100 km hıza çıkabilecek. Volkswagen sürüş mesafesi, şarj süresi ve performansı her modele uyacak şekilde dengeleyecek. GTI versiyonlar için daha güçlü piller kullanılması bekleniyor.

 

Elektrikli teknolojilerden sorumlu Volkswagen başkan yardımcısı Christian Senger de Las Vegas'daki Tüketici Elektroniği Fuarı'nda elektrikli GTI modellerinin hazırlandığın ipucunu vermişti. Senger "Bugün Volkswagen'de başarılı bir performans otomobilleri serisine sahibiz, şimdi bunu e-mobilite ile yeniden yaratmamız gerekiyor. Rasyonel bir yaklaşımla başlayıp sonrasında seriyi daha da genişletebiliriz. Daha fazla sürüş mesafesi, daha fazla hız, daha fazla şarj noktası ve belki dört çekişli sürüş sistemi de eklenebilir." diye konuştu.

Son Güncelleme : 25 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo