IntelliLux LED Matrix ışıklar Opel Astra'nın popülaritesini daha da artırdı

Ototeknikveri     24 Ocak 2017 04:36

Avrupa çapında birçok ödül kazanan ve iyi eleştiriler alan Akıllı IntelliLux LED Matrix aydınlatma teknolojisi Astra için de en çok aranan seçeneklerden biri haline geldi.

IntelliLux LED Matrix ışıklar Opel Astra'nın popülaritesini daha da artırdı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2015 yılında piyasaya çıkışından bu yana 350 bin adet Opel Astra satıldı. Astra 2016'da markanın en çok satan modeli oldu ve Avrupa kompakt segmentinde ikinci sıraya yerleşti. Model ayrıca Altın Direksiyon Ödülü ve "2016 Yılın Otomobili Ödülü" gibi pek çok uluslararası ödüle layık görüldü. Astra için gerçek bir kazanan diyebiliriz. Otomobilin başarısı hafif yapı, verimli güç aktarım mekanizmaları, olağanüstü dijital bağlanabilirlik ve premium segmentinden alınmış sürüş yardım teknolojilerinde yatıyor. Akıllı IntelliLux LED Matrix ışıklar da bu teknolojilerden birisi. Avrupa çapında birçok ödül kazanan ve iyi eleştiriler alan aydınlatma teknolojisi Astra için de en çok aranan seçeneklerden biri haline geldi. IntelliLux LED Matrix ışıklar Astra'nın başarı öyküsünün önemli bir kısmını oluşturuyor.

Opel'in kendi evi Almanya'da satılan her üç Astra'dan birisi, son derece verimli ve yüksek performanslı IntelliLux LED Matrix aydınlatma sistemiyle sipariş veriliyor. Komşu İsviçre'de Astra alıcılarının yaklaşık % 45'i, Avusturyalı müşterilerin %40'ı bu sistemi istiyor. IntelliLux LED, Finlandiya ve İsveç'te (% 37) de son derece popüler. Norveç ise Astra müşterilerinin %84'ünün IntelliLux LED teknolojisini tercih etmesiyle diğer bütün ülkeleri geride bırakıyor.

 

Opel Başkan Yardımcısı Peter Christian Küspert, yeni aydınlatma teknolojisinin başarısı için "Açıkçası IntelliLux LED Matrix ışıklarının başarısından çok memnunuz. Bu ilgi, yenilikçi ve uygun fiyatlı çözümler sunarak teknolojiyi demokratikleştirme ilkemizin müşterilerin beğenisini kazandığının bir başka kanıtı. Mühendislerimizi çok iyi bir gece performansı sağlayan bu son derece etkili sistem nedeniyle kutluyorum" dedi.

 

IntelliLux LED Matrix sistemi her trafik durumuna otomatik adapte oluyor

Aracın her iki yanında sekiz adet olmak üzere 16 LED segmentinden oluşan LED Matrix sistemi ışık hüzmesinin uzunluğunu ve dağılımını her trafik durumuna otomatik olarak ve sürekli uyarlayabiliyor. Araç şehirden çıktığında, kısa far otomatik olarak açılıyor. Akıllı sistem sayesinde, Astra sürücüleri mükemmel ışık ve görünürlük koşullarından yararlanırken diğer yol kullanıcılarının gözleri kamaşmıyor. Kamera karşıdan gelen ya da aracın önünden giden trafikteki ışık kaynaklarını tespit ettiğinde, ilgili bölgedeki LED'ler devre dışı bırakılarak, diğer taşıtların sürücülerinin etkilenmemesi sağlanıyor. Bu uygulanırken yolun geri kalan kısmı ve çevresi parlak bir şekilde aydınlatılmış durumda kalmaya devam ediyor. Bu derecede hassasiyet ve adaptasyon ile LED Matrix ışıklar, aydınlatma teknolojisini bir üst seviyeye çıkarıyor.

 

Opel aydınlatma mühendisleri full-LED sistemi sadece daha uygun fiyatlı hale getirmekle kalmadılar, aynı zamanda yeni bir akıllı çalışma seviyesine taşıdılar. Astra müşterisi otomobiline entegre bir navigasyon sistemi eklememiş bile olsa, aydınlatma sistemi aracın kentsel bir alanda mı yoksa bir otoyolda mı olduğunu tespit edebiliyor. Birçok otomatik uzun ve kısa far şablonuna ek olarak, IntelliLux LED ayrıca geceleri güvenliği artıran özel bir otoyol aydınlatma modu sağlıyor. Buna ek olarak, sistem halojen ve xenon farlardan daha uzun kullanım ömrüne sahip.

 

Yeni Insignia ile ortak konfor ve güvenlik

Opel Astra'da çok başarılı olan IntelliLux LED aydınlatma sistemine 2017 Opel İnsignia'da da yer verildi. Astra ile birlikte ilk kez sunulmaya başlanmasından beri LED teknolojisi çok gelişti, dolayısıyla Opel mühendisleri yeni Insignia'ya 32 ayrı LED segmenti ekleyebildiler. Daha yüksek sayıdaki LED segmentleri arasında yumuşak geçişler sonucunda ışık desenleri daha hassas şekilde uyarlanabiliyor. Bu sayede yeni Insignia daha da güçlü ve parlak aydınlatma sağlıyor.

 

Uzun farlar ile viraj alırken görüşü daha da iyileştirmek için Opel mühendisleri İnsignia'nın aydınlatma sistemine yeni bir fonksiyon eklediler. Bu fonksiyon ile, iç LED segmentlerinin ışık yoğunluğu direksiyon açısına göre artabiliyor ve viraj daha iyi aydınlatılıyor. Her bir IntelliLux LED far, 400 metreye kadar tam uzun hüzmeli farlarda ilave aydınlatma sağlayan uzun hüzmeli bir spot ışığına da sahip ve bu sayede yeni Insignia'da uzun mesafe görüşü daha da artıyor.

Yüksek donanım seviyeleri daha da popüler

Astra'nın "Dynamic" ve "Innovation" donanım seviyeleri de müşteriler arasında çok popüler. "Avrupa 2016 Yılın Otomobili Ödülü" aldığından beri Astra müşterilerinin %60'ı üst donanım seviyelerini seçti. Bu donanım seviyeleri daha fazla standart özellikle geliyor böylece opsiyon listesindeki özellikleri tek tek eklemeye gerek kalmıyor. Örneğin, Opel'in kişisel bağlanabilirlik ve servis asistanı Opel OnStar iki donanım seviyesinde de standart olarak sunuluyor. Dahası, deri direksiyon, ayarlanabilir kol koyma yeri ve sis lambaları gibi pek çok konfor özelliğine de sahip olunabiliyor.

Son Güncelleme : 25 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo