Daha şık ve ve daha akıllı 2017 Nissan Juke geliyor

Ototeknikveri     26 Ocak 2017 03:28

Yeni Nissan Juke, daha yeşil motorlarla, hibrit bir versiyon, yükseltilmiş teknolojiler ve tamamen yeni bir platformla bu yıl içinde piyasaya çıkacak.

Daha şık ve ve daha akıllı 2017 Nissan Juke geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan Juke ilk çıktığında, o zamandan beri daha popüler hale gelen bir niş başlattı; süper mini SUV sınıfı. O günden bu yana, Peugeot 2008 ve Renault Captur gibi rakip modeller geldi ve premium üreticiler bile Audi Q2 gibi otomobillerle oyuna girdi. Şimdi Nissan, Juke'un tamamen yeni bir sürümünü piyasaya çıkaracak ve birçok alanda mevcut modeli geliştirerek daha modern rakiplerine karşı rekabet edebilecek. Özel fotoğraflar, yeni Juke'un mevcut modelden nasıl daha rafine, daha verimli ve daha kaliteli bir ürüne dönüşebileceğini gösteriyor. Juke tamamen yeni bir platforma geçiyor. Şimdiye kadar, otomobil Renault-Nissan İttifakı'nın yaşlı B0 mimarisine dayanıyordu. Aslında, bu mimari 2002 Nissan Micra'ya kadar giden şasinin uzatılmış bir versiyonu, hem pahalı hem de üretimi uzun sürüyor.

Yeni model Renault-Nissan'ın CMF-B adı verilen en son Common Module Family (Ortak Modül Ailesi) şasi teknolojisine geçecek. Muhtemelen Micra'nın yeni nesilinden sonra Juke bu platformu kullanan ikinci otomobil olacak.

 

Tasarım

Nissan içinden kaynaklar, otomobilin hala küresel olarak yılda 100 bin adetten fazla sattığına dikkat çekiyor. Nissan'ın kreatif yöneticisi Shiro Nakamura, yeni kuşağın "keskin görünümlü ve daha az ana akım" kalacağını ancak yine de Juke olarak tanınabileceğini belirtiyor.

 

Bu stilde, yüksekte konumlandırılmış farlar ve özgün tekerlek bombeleri gibi önemli Juke özellikleri korunacak. Aynı zamanda, modelde en son Qashqai'de görülen Nissan'ın yeni yüzü de kullanılacak. Nissan Juke biraz daha uzun bir aks mesafesine sahip olacak, çünkü Nissan şu anki otomobile en çok getirilen eleştirilerden birini dikkate alıyor ve düzeltiyor; arka bacak mesafesi.

Juke iç kabini büyük bir revizyona tabi tutuldu, Nissan algılanan kaliteyi yumuşak dokunuşlu plastikler, daha kaliteli kumaşlar ve malzemelerle artıracak. Genel tasarımda yeni Micra'dan Apple CarPlay ve Android Auto destekli, akılı telefon entegrasyonu ve kapsamlı ekranıyla öne çıkan bir multimedya sistemine de yer verilecek. Bununla birlikte, Juke kabininde farklı renkler ve finişlerle daha zengin kişiselleştirme seçenekleri yer alacak.

 

Motorlar

CMF-B'ye geçiş, 1.0 litrelik üç silindirli turbo benzinliler de dahil olmak üzere yeni bir motor serisine erişme imkanı verecek. 1.5 litrelik bir dizel, 1.6 litrelik turboşarjlı benzinli motorun yanında sunulacak ve en üst seçenek olan benzinli motorun 190 hp civarında bir güç çıkışı olacak.

 

Nissan içinden kaynaklar, yeni Juke'un geçen Eylül ayında Frankfurt Motor Show'da tanıtılan sportif Gripz konseptinde gördüğümüz sürüş mesafesini artıran sisteme sahip bir hibrit versiyonla tamamlanabileceğini ima etti. Shiro Nakamura da, "Hibrit olmadan emisyon gereksinimlerini karşılamak çok zor. Neredeyse zorunlu." diyerek bu olasılığı onaylamış oldu.

Yeni Juke'un Avrupa versiyonları Nissan'ın İngiltere Sunderland'daki fabrikasında inşa edilecek. Nissan'ın 2017 yılı için ana odak noktası, Avrupalı alıcıların otomobilin mevcut 'global' versiyonunun iç kabin ve genel kalitesine kötü tepki vermesiyle düşüşe geçen Nissan Micra'nın bu kez yenilenmiş versiyonunun piyasaya sürülmesi olacak. Micra'yı hemen ardından Juke takip edecek. Önümüzdeki altı ay içinde bir konsept görebiliriz, üretim versiyonunun ise sonbaharda çıkması ve 2017 yılı sona ermeden satışların başlaması bekleniyor.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo