Yeni Skoda Yeti SUV daha şık ve daha geniş olacak

Ototeknikveri     26 Ocak 2017 04:15

Özel fotoğraflar yeni nesil Skoda Yeti’nin Vision S konsepti ve Seat Ateca’dan esinlendiğini gösteriyor.

Yeni Skoda Yeti SUV daha şık ve daha geniş olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda Yeti pek çok ödüle layık görüldü ve müşterilerce büyük ilgiyle karşılandı. Öte yandan model yaşlanıyor ve yerine yeni nesil gelmek üzere. Son gelen fotoğraflarda modelin daha geleneksel bir küçük crossover görünümü sunacağı ve yeni Kodiaq SUV’nin tasarım dilini benimsediği anlaşılıyor. Şu an piyasada olan neslin şekli Yeti’nin ayırt edici özelliklerinden birisi ve markaya büyük satış başarısı kazandırdı. Yeni model ise daha geleneksel bir stile ve daha şık bir görünüme sahip olacak. Model DNA’sının büyük kısmını yeni Seat Ateca ve Volkswagen Tiguan ile paylaşacak. Üç otomobil de Volkswagen’in MQB platformunu kullanıyor, motorlarını ve iç kabin teknolojilerini paylaşıyor. Hibrit bir model de yolda.

 

Tasarım

Skoda patronu Bernhard Maier yeni model için “Yeti’nin yeni neslinin gelişi sürpriz değil. Yeni modeli geliştirmeye başladık bile. Güzel görünüyor ve markamıza mükemmel şekilde uyuyor” dedi.

 

Bagaj kapağının daha eğimli hale getirilmesi ve böylece otomobile daha şık bir profil kazandırılması bekleniyor. İnce arka lambalar Skoda’nın özgün ışık desenine sahip ve bagaj kapağı açıldığında ayrılıyorlar. Dört lambaları far kurulumu ve istiridye tipi kaput Yeti’nin Kodiaq ile aynı ön yüze sahip olacağı anlamına geliyor. İnce LED farlar ve geniş ön panjur görünümü tamamlıyor ve yeni Superb’den izler taşıyor.

Köşeli tekerlek bombeleri, yontulu yan paneller ve daha geniş eşikler otomobilin profilini daha belirgin hale getiriyor. İçeride, alan genişliğine odaklanmış daha sade bir tasarım göze çarpıyor. Daha lüks bir his için kaliteli materyaller kulanılmış. Yeni Yeti önceki nesilden daha pratik olacak, daha büyük bir bagaj ve kabinde yolcular için daha geniş alan sunacak. Seat Ateca 510 litre yükleme kapasitesine sahip, dolayısıyla yeni nesilde şu anki Yeti’nin 416 litre kapasitesinin üzerine 100 litre artış beklenebilir.

 

Motorlar

Motor serisinin Volkswagen Grubu içinden alınması bekleniyor. Turboşarjlı benzinli ve dizel motorlar sunulacak. Seri 1.0 litre turbo benzinli motorla başlayabilir, bunun üzerinde ise 1.4 litre benzinli yer alacak. Dizel serisi 1.6 litre ve 2.0 litre motorlardan oluşacak. İki farklı dört çekişli sürüş sistemine sahip versiyon bulunacak ancak bunlarda gerçek bir off-road performansı beklenmiyor.

 

Dört çekişli sürüş sistemi bazı modellerde yükleme alanını küçültürken, Skoda hibrit versiyonların otomobilin pragmatik karakterini sürdüreceğinden emin olmak istiyor. Maier hibrit modellere özellikle odaklandıklarını ve bunları tüm model portföyüne yaymayı tartıştıklarını belirtiyor.

 

Maier “Mühendislerimiz Skoda için en iyi hibrit teknolojisi çözümünü bulmaya çalışıyor. Ortaya ne çıkarsa çıksın, seçilen motorlardan bağımsız olarak temel değerlerimize sadık kalacağız.” dedi.

Hibrit modelin VW Tiguan GTE’nin sistemini paylaşması bekleniyor. Yani 1.4 litre benzinli motor ve elektrikli motor birarada yer alacak. CO2 emisyonları 50 g/km’den düşük olacak, yakıt tüketimi ise 1.9 litre/100 km civarında kalacak.

 

Dört çekişli sürüş sisteminin yanı sıra, DSG çift debriyajlı otomatik şanzıman da yeni Yeti’nin seçenekleri arasında. Ayrıca modelde her zamankinden daha fazla güvenlik donanımı bulunacak. Bunlar arasında otomatik fren sistemi ve park kamerası da yer alıyor. Skoda’nın off-road görünümlü bir Scout modeli ve daha da agresif bir Sportline versiyon çıkartması da bekleniyor.

 

Yeni Yeti’nin fiyatının güncel modelden az da olsa yukarda olması bekleniyor. Modelin bayilere ulaşması 2018 yılını bulacak.

Son Güncelleme : 27 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo