Volvo S90 ve V90, Euro NCAP'de en iyi AEB Yaya güvenlik derecesini elde etti

Ototeknikveri     26 Ocak 2017 05:37

Premium otomobil üreticisi Volvo, yeni S90 sedan ve V90 station ile, otomobil güvenliği inovasyonu liderleri arasında yerini sağlamlaştırdı.

Volvo S90 ve V90, Euro NCAP'de en iyi AEB Yaya güvenlik derecesini elde etti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yayalar İçin Otonom Acil Durum Freni (AEB Yaya) kategorisinde tam altı puan kazanan ilk otomobil üreticisi olarak, Volvo'nun modelleri testler sonucunda 5 yıldızlı genel değerlendirme puanı elde etti. S90 ve V90 modellerinin sonuçları, geçen yıl test edilen tüm modellerin skorlarını geçti ve bununla birlikte Euro NCAP'in en iyi performans gösteren üç otomobilinin tamamı da Volvo oldu. S90 ve V90, Euro NCAP'te AEB Şehiriçi ve AEB Şehirlerarası (AEB City ve AEB Interurban) kategorilerinde tam puan sağlayan ilk otomobil olan XC90'ın izinden geliyor. S90 ve V90, 2017 test döngüsünde beklenen performansı göstererek standart güvenlik donanımları ile 5 yıldız elde etti.

Volvo Araç Güvenliği Merkezi Direktörü Malin Ekholm test sonuçları için şu değerlendirmede bulundu: "Otomobillerimizin tüm güvenlik gereksinimlerini yerine getirmesini ve derecelendirme kuruluşlarının geliştirdiği tüm test prosedürlerini geçmelerini sağlamak için çok çalışıyoruz. Ana odak noktamız her zaman gerçek hayatta güvenlik. City Safety (Şehir Güvenliği) sistemimiz gibi Otonom Acil Durum Freni sistemleri, trafik kazalarını ve yaralanmaları azaltmak için ana unsur olarak gördüğümüz sürücüsüz taşıtlara giden yolda önemli birer adım".

Volvo'nun Otonom Acil Durum Freni testlerindeki başarısı, tüm yeni Volvo araçlarda standart olan gelişmiş Şehir Güvenliği sisteminin bir sonucu. Şehir Güvenliği, gece ya da gündüz belirli durumlarda öndeki taşıtlar, yayalar ve bisikletçiler gibi engelleri ve olası tehlikeleri belirleyerek çalışıyor.

 

Malin Ekholm güvenliğe verdikleri önemi "Güvenlik, Volvo'da daima ana önceliğimiz olmuştur. AEB test prosedürlerinde S90 ve V90 modellerinin, 5 yıldız ve maksimum puan alması, otomobillerimizde güvenli, eğlenceli ve kendinden emin bir sürüş deneyimi sunma konusundaki kararlılığımızı ortaya koyuyor" diye özetledi.

 

Euro NCAP tarafından AEB Yaya testlerinde, AEB sistemi müdahale etmezse hepsi ölümcül bir çarpışmayla sonuçlanacak üç geçiş senaryosu kullanılıyor ve yaya algılama sistemlerinin performansı kontrol ediliyor. Testler, gerçek dünyada sıklıkla yaya kayıplarına neden olan yaygın ve kritik durumları temsil ediyor:

1- Bir yetişkin, aracın sürücü tarafından yola girer.

 

2- Bir yetişkin, aracın yolcu tarafındaki yola doğru yürür (bu senaryo için iki test gerçekleştirilir).

 

3- Bir çocuk park edilmiş iki araç arasında aracın yolcu tarafındaki yola doğru koşar.

 

Ölümlü ve yaralanmalı kazaları ortadan kaldırmak isteyen Volvo'nun, 2020 yılı itibariyle yeni bir Volvo otomobilde kimsenin ölmemesi veya ciddi şekilde yaralanmaması için uzun süredir devam eden bir vizyonu var. S90 ve V90, Volvo'nun otomotiv güvenliği liderliğine olan yatırımı ve taahhüdünü de kanıtlıyor.

 

Euro NCAP güvenlik derecelendirmesi, Yetişkinler, Çocuk Yolcu, Yaya Koruma ve Güvenlik Yardımcısı olmak üzere dört farklı alanı kapsıyor. 

Son Güncelleme : 05 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo