Skoda Kodiaq Scout Özellikleri ve Detayları

Ototeknikveri     27 Ocak 2017 01:40

Skoda Kodiaq'ın off-road yeteneklerini yansıtan sağlam bir duruşa sahip versiyonu Skoda Kodiaq Scout, Mart 2017'de Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak.

Skoda Kodiaq Scout Özellikleri ve Detayları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda, SUV atağına devam ediyor. Çek otomobil üreticisi, Skoda Kodiaq Scout ile, 7 - 19 Mart 2017 tarihlerinde Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı'nda görsel ve teknolojik açıdan off-road yeteneklerini sergileyen yeni modelini sunacak. Sağlam görünüm, ön ve arka kısımlarda altı gövde koruması da dahil olmak üzere gümüş renkli tasarım detayları ile vurgulanmış. Skoda Kodiaq Scout için özel olarak hazırlanan 19 inç alaşım jantlar da güçlü görünümüne katkıda bulunuyor. Yeni versiyon için iki benzinli ve iki dizel motor seçeneği sunuluyor, ayrıca tüm donanım seviyelerinde dört çekişli sürüş sistemi standart olarak geliyor.

 

4.70 m uzunluğundaki, yedi koltuklu, sınıfının en geniş kabinini ve bagajını sunan Skoda Kodiaq, piyasaya çıkışıyla büyük ilgi gördü. Tasarım, markanın kimliğini yansıtıyor ve duygusallık ve rasyonellik bakımından iyi bir kombinasyon oluşturuyor. Skoda Kodiaq Scout versiyonu ise farklı tasarım özellikleri ile dayanıklılık ve sağlamlığın altını açıkça çiziyor.

 

Tasarım - güçlü karakterin bir yansıması olarak gümüş

Gövde altı korumasının yanı sıra, Skoda Kodiaq Scout, renkli arka ve arka yan camlara sahip (SunSet). Bunun dışında, gümüş renkli ayrıntılar otomobilin güçlü karakteri pekiştiriyor. Ön panjurun çerçevesi gümüş renginde. Tavan rayları, yan ayna yuvaları, ayrıca tamponların altında yer alan ve görel oalrak üç parçaya ayrılmış ön ve arka gövde altı koruma da yine gümüş renginde.

 

Skoda Kodiaq modellerinin her birinin yan görünüşü kısa çıkıntılar, görsel olarak D sütununda uzatılmış eğimli tavan çizgisi ve konik arka kısım ile dikkat çekiyor. Skoda Kodiaq Scout standart olarak modele özel 19 inç alaşım jantlarla donatılmış. Ayrıca, ön kanatta ve torpido gözünde versiyonun özel logosu bulunuyor.

 

Donanım

Otomobilde ekipman ve iç tasarım da off-road karaktere göre uyarlanmış. Model, Kodiaq'ın Ambition donanım seviyesini temel alıyor. Kodiaq Scout, Off-Road asistanı, gövde altı ve motor korumasını içeren Rough-Road paketi ve arka park asistanı ile geliyor. Kapsamlı standart donanım arasında motor, otomatik, şanzıman, direksiyon ve klimanın kontrol edilebildiği Sürüş Modu Seçimi (Eco, Konfor, Normal, Spor, Kişisel, Kar) de bulunuyor. Kar modu ABS, ASR, ACC sistemlerini ve motor yönetimini karla kaplı ve kaygan yola göre uyarlıyor.

 

İç kabindeki standart donanım arasında ise çok fonksiyonlu direksiyon, on renkli LED ortam aydınlatması, sekiz hoparlörlü Modular Infotainment Matrix (MIB) multimedya sistemi, Kodiaq logolu ve Alcantara kaplı koltuklar, Alcantara tasarımlı kapı kaplamaları, çelik pedallar, kumaş yer paspasları ve ön kapı eşiklerinde Kodiaq logosu bulunuyor.

 

Motor serisi

Modelde iki benzinli ve iki dizel motor seçeneği bulunuyor:

1.4 TSI 110-kW (150-PS) 4×4, azami hız 197 km/s, 0-100 km/s hızlanma süresi 9.8 saniye, yakıt tüketimi 6.8 l /100 km, 153 g CO 2 /km

 

2.0 TSI 132-kW (180-PS) 4×4, azami hız 207 km/h, 0-100 km/s hızlanma süresi 8.0 saniye, yakıt tüketimi 7.3 l/100 km, 168 g CO 2 /km

 

2.0 TDI 110-kW (150-PS) 4×4, azami hız 197 km/h, 0-100 km/s çıkış süresi 9.5 saniye, yakıt tüketimi 5.3 l /100 km, 139 g CO 2 /km

 

2.0 TDI 140-kW (190-PS) 4×4, azami hız 210 km/h, 0-100 km/s çıkış süresi 8.9 saniye, yakıt tüketimi 5.7 l /100 km, 150 g CO 2 /km

 

Dört çekişli sürüş sistemi

Dört çekişli sürüş sisteminin odağında elektronik kontrol edilen, yükün akslara en iyi şekilde dağılması için doğrudan arka diferansiyelin önünde konumlandırılmış çok diskli debriyaj bulunuyor. Sistem hızlı ve akıllı şekilde çalışıyor, kontrol ünitesi sürekli arka aks için ideal sürüş torkunu hesaplıyor. Çekiş kaybı sürüş durumuna bağlı bir kontrol sistemiyle ortadan kaldırılıyor. Normal sürüş koşullarında özellikle düşük yükle ve vites boşta giderken, çok diskli debriyaj, motor gücünü yakıt verimliliğine katkı sağlayacak şekilde daha çok ön tekerleklere aktarıyor.

 

Off-road yetenekleri

Skoda Kodiaq off-road arazide de sürücü ve yolcuları evinde gibi hissettiriyor. 194 mm yerden yükseklik ile, araç kolaylıkla her tür yüzeye uyum sağlıyor. Otomobilin rampa açısı 19.7 derece, yaklaşma ve ayrılma açıları ise kısa sarkıntılar sayesinde iyi; 22.0 ve 23.1 derece. Ayrıca, standart olarak gelen Rough-Road paketi gövde altı, motor, fren, yakıt hattı ve kabloları hasara karşı koruyor. Opsiyonel DCC şok emiciler gaz kesme yanıtının yavaşlığına göre çalışma modlarını değiştirebiliyorlar. ABS fren sistemi tekerleklerin önünde takoz etkisi yaratmak için belli bir miktar kaymaya imkan veriyor. Off-road modunda çekişi iyileştirmek için, ASR daha fazla miktarda kayışa imkan veriyor ve elektronik diferansiyel kilidi (EDL) daha hızlı tepki veriyor. Gerektiğinde, yokuş kontrolü ve yokuş iniş kontrolü fonksiyonları aktive ediliyor. Yokuş iniş kontrolü otomobilin hızını sürücünün yokuşa girdiği seviyede tutuyor.

Sürüş yardım sistemleri

Geniş kapsamlı sürücü yardım sistemleri sayesinde, Skoda Kodiaq'ın tüm versiyonları kendi segmentleri içindeki kriterleri belirledi. Yeni fonksiyonlar arasında Treyler Asistanı, Kör Nokta Tespiti, Arka Trafik Uyarısı, ayrıca kaza riski tespit ettiğinde pencereleri ve açılır tavanı kapatan, emniyet kemerlerini sıkılaştıran, Ön Bölge Asistanı ile birlikte çalışan Yolcu Koruma Asistanı fonksiyonu da bulunuyor. Ön Bölge Asistanı’na Şehiriçi Acil Durum Freni ve öngörüsel Yaya Koruma fonksiyonları da dahil. Park Asistanı’nın fonksiyonları da iyileştirildi. Çevre Görünümü sistemi ise marka için bir ilk. Otomobilin ön ve arka kısımları ile yan aynalarda bulunan çevre görünümü kameraları geniş açılı lenslerle geliyor ve sistem kameralardan aldığı görüntüleri kabindeki monitöre yansıtıyor. Sistemde 180 derece açıyla kuş bakışı görünüm özelliği de var. Bu sayede kafa karıştırıcı durumlarda ya da zorlu zeminlerde sürüş kolaylaşıyor.

Multimedya ve Skoda Connect

Skoda Kodiaq Scout tüm modern bilgi ve eğlence sistemlerine sahip. Kapasitif dokunmatik ekranlar cam tasarıma sahip (standart Swing ses sistemi dışında). En üst donanım seviyesi versiyon, Columbus navigasyon sistemi, 9.2 inç ekran, Wi-Fi erişim noktası ve LTE modülü ile geliyor. Otomatik acil durum çağrısı fonksiyonu da yine standart. Skoda Connect kapsamındaki mobil çevrimiçi hizmetler modern multimedya sistemini tamamlıyor. Navigasyon, bilgilendirme, eğlence ve yardım anlamında çıtayı yükselten bu özellikler ev bilgisayarı ya da akıllı telefon uygulaması ile de ayarlanabiliyor.

 

Dünya prömiyeri Cenevre Otomobil Fuarı’nda

Skoda Kodiaq Scout çıkışını 2017 Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yapacak. Dünyaca ünlü fuar 9 – 19 Mart 2017 tarihleri arasında açık olacak. Skoda Kodiaq Scout’un yanı sıra başka pek çok yeni ürününü ve gelecek projelerini de fuarda tanıtacak.

Son Güncelleme : 28 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo