Volvo büyük SUV ya da pikap hazırlığında

Ototeknikveri     28 Ocak 2017 08:41

Yeni görüntülenen bir XC90 test otomobili kafaları karıştırdı. Volvo’nun yeni bir büyük SUV ya da pikap modeli geliştirdiği tahmin ediliyor.

Volvo büyük SUV ya da pikap hazırlığında
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

İlk bakışta, karşımızda bir büyük SUV prototipi var gibi görünüyor. XC90 temel alınmış ancak aks aralığı bariz şekilde daha fazla. Arka aksın standart XC90’a kıyasla 20 – 25 cm daha uzatıldığı düşünülüyor. Öte yandan, hesap yaptığımızda bu taşıtın toplam 3213 mm aks uzunluğuna sahip olduğu anlaşılıyor. Bu da Nissan Frontier (3197 mm) ya da Ford Ranger (3225 mm) boyutlarına yakın bir pikap kamyonetle karşı karşıya olduğumuz anlamına geliyor. Ayrıca, Volvo’nun XC90’dan daha büyük bir SUV geliştirdiğine dair bir kanıt yok. Olsa bile, bu 3075 mm civarı aks aralığına sahip Mercedes-Benz GLS benzeri bir şey olurdu ve bu büyüklük ile standart lüks tam boy SUV sınıfına zor girerdi.

 

Pekiyi, bütün bunlar yeni taşıtın bir pikap olduğu anlamına mı geliyor? Özellikle test taşıtının arka kısmındaki çelik platform ile (muhtemelen kamyonetlerdeki kargo alanını simüle etmek için), belki diyebiliriz. Yeni bir pikap ürünün piyasada ne kadar tutulacağı ise tartışılır.

 

Segment konumlandırması anlamında, Mercedes zaten X-Serisi modeline sahip, o da üçüncü nesil Nissan Navara’yı (3150 mm aks aralığı) temel alıyor yani böyle bir model pek de özgün olmaz. Gördüğümüz XC90 kaportası kullanan test aracının boyutları bu adı geçen modeller ile çok yakın.

Son Güncelleme : 29 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo