Audi yeni A3 Coupe ile Mercedes CLA'yı hedef alıyor

Ototeknikveri     30 Ocak 2017 02:38

Yeni Audi A3 Coupe, seriye sınıf atlatacak. Modelin görünümünü ortaya koyan özel fotoğraflar yayınlandı.

Audi yeni A3 Coupe ile Mercedes CLA'yı hedef alıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Audi yeni A3 serisini hazırlıyor; yeni hatchback, sportback ve sedan otomobillerin yanına yeni dört kapılı coupe de eklenecek. Seri 2020 yılına kadar tamamlanacak ve yeni coupe Audi'ye Mercedes CLA'ya karşı bir rakip kazandırmış olacak. Audi bazı kompakt modellerini fiyatlarını aşırı yükseltmeden executive sınıfına çıkartmak istiyor. Mercedes, geçen yıl dünyanın en başarılı premium otomobil markası olmasına yardımcı olan CLA ve CLA Station gibi kompakt modellerle niş segmentleri doldurarak bu strateji ile büyük başarı elde etti. Yeni bir A3 modelinin seriye eklenmesi de Audi'nin 2020 yılına kadar 60 ayrı modeli satışa sunma hedefine ulaşmasına yardımcı olacak. Audi'nin dört kapılı A3 Coupe modelinin nasıl görüneceği son yayınlanan özel fotoğraflarla ortaya çıktı. A3'ün çekiciliğini korumak için, mevcut model üzerindeki görsel ince ayarlar yumuşak olacak.

 

Yeni modelin ön kısmı hala bir A3 olduğunu hatırlatsa da daha cesur bir tasarıma sahip. Yeni bir ön panjur, otomobilin daha geniş ve sportif görünmesini sağlayacak ve yeni LED lambalar ile yeniden şekillendirilmiş tamponlar ön taraftaki değişiklikleri tamamlayacak.

Coupe'de güncellemelerin büyük kısmı arka kısımda daha belirgin. İnce arka lambalar ve yeni bir arka tampon tasarımı ve uzatılmış, yükselen tavan çizgisi dikkat çekiyor. Modelin üretimden çıkan son hali, 2014'te Paris Motor Show'da tanıtılan TT Sportback Audi'ye çok yakın görünebilir.

 

İlk piyasaya çıkan, 2019 yılında standart A3 hatchback olacak. Bu model, mevcut modelle aynı MQB platformunda kalacak ancak biraz daha büyüyecek ve daha geniş bir iç kabin ve bagaj sunacak. İç kabin, yeni A8'den alınan bazı ileri teknolojiler ile güncellenecek.

Audi'nin Sanal Kokpit sistemi yeni nesil A3 için güncellenecek, ayrıca otonom sürüş modları gibi fütüristik teknolojiler öne çıkacak. Otonom sürüş modunun yanı sıra daha iyi entegre edilmiş internet bağlantısı gibi bir takım özellikler de bekleniyor. Audi, VW Grup içinde yaşanan dizel skandalının etkilerinden kurtulmaya çalıştığı için elektrifikasyon da yeni A3'te önemli bir rol oynayacak (ancak dizel motorlar yeni modelde sunulmaya devam edecek).

 

A3 e-tron plug-in hibrit de geri dönecek ancak hatchback modelin saf elektrikli bir versiyonunu görmemiz de mümkün. Mevcut nesildeki gibi, quattro dört tekerlekten çekiş ve altı ileri manuel veya yedi ileri DSG otomatik şanzıman seçeneği de mevcut olacak. Çoğu model sadece ön tekerlekten çekişle sunulacak, bu da ağırlığı azaltmakta ve verimlilikte faydalı oluyor.

Son Güncelleme : 30 Ocak 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo