Volvo'nun Yeni Elektrikli Planları

Ototeknikveri     12 Şubat 2017 09:38

Volvo, 2018 ve 2019 yıllarında hibrit ve elektrikli otomobil atağı yapmaya hazırlanıyor.

Volvo'nun Yeni Elektrikli Planları
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Volvo 2018’de Twin Engine plug-in hibrit sisteminin önden çekişli ve 3 silindirli motorlu versiyonunu çıkartacak, bunu 2019’da ilk pilli elektrikli otomobiller ve yeni 48V yarı hibrit sistem takip edecek. San Diego’daki Hibrit ve Elektrikli Taşıt Teknolojileri Sempozyumu’nda konuşan Mats Anderson firmasının planlarını açıkladı. Volvo’nun portföyünde şu an T8 Twin Engine dört çekişli sürüş sistemi XC 90 T8 Drive-E Twin Engine ile sunuluyor. 4 silindirli T8 AWD (dört çekişli), Anderson’a göre 6 ve 8 silindirli motorlu rakipleriyle eş değerde performans sunuyor. Yeni Twin Engine FWD (önden çekişli) platformu 3 silindirli bir motor kullanacak, sistem 4 ve 6 silindirli motorlu rakiplerinin performansına ulaşabilecek.

 

FWD Twin Engine sistemi 9.7 kWh lityum iyon pil, elektrikli A/C kompresör ve 55 kW elektrikli motor entegre edilmiş 7 vitesli DCT şanzıman kullanacak. Tahmini elektrikli sürüş mesafesi 50 km olacak.

 

2019’da Volvo ayrıca benzinli ya da dizel motorları için 48V yarı hibrit sistemi tanıtacak. İlk nesilde 10 kW motor, sonrasında 15 kW motor yer alacak. 0.25 kWh 48V lityum iyon pil enerjiyi depolayacak, ayrıca 12V AGM pil de kullanılacak.

 

Yine 2019 yılında ilk pilli elektrikli otomobiller de piyasaya çıkacak. Bu ilk otomobillerde CMA (kompakt modüler mimari) ve SPA (ölçeklendirilebilir ürün mimarisi) platformları kullanılacak. Otomobiller önden çekişli ve dört çekişli versiyonlarla sunulacak.

 

Pilli elektrikli otomobillerin uygun maliyetle üretimi için Volvo modüler elektrifikasyon platformu MEP’i geliştiriyor. Elektrifikasyon için kullanılacak modüler üretim blokları Volvo’ya 100 – 450 kW aralığında güç çıkışı ve 100 kWh kapasiteye kadar pillere sahip otomobiller üretme imkanı verecek.

 

Volvo’nun pilli elektrikli otomobilleri 20 kW’a kadar AC ve DC şarjı destekleyecek, ayrıca CCS ve CHAdeMO şarj standartarı da desteklenecek. Volvo aynı zamanda CharIN “Şarj Arayüzü İnisiyatifi” birliğine üye.

 

Volvo 2025 yılı itibariyle yollarda bir milyon elektrikli otomobil hedefliyor. Firma daha fazla elektrikli güç aktarım mekanizması sunarak dizelden kademeli olarak vazgeçmeye hazırlanıyor. Anderson bu konuda “Elektrifikasyon sürecinde kararlıyız. Bu yoldan geri dönüş yok” diye konuştu.

Son Güncelleme : 13 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo