Toyota'nın Yeni C-HR'den Beklentileri

Ototeknikveri     12 Şubat 2017 10:42

Toyota, yeni nesil modeli C-HR ile bir çok pazarda yüksek satış rakamlarına ulaşmayı hedefliyor.

Toyota'nın Yeni C-HR'den Beklentileri
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

RAV4 ile yıllarca Avrupa’da kompakt SUV satışlarını domine den Toyota bölgedeki müşteriler crossover otomobillere geçmeye başlayınca hazırlıksız yakalandı. Yeni C-HR ile, Japon otomobil üreticisi bu hızlı büyüyen piyasaya geç de olsa giriş yaptı. C-HR farklı tasarımıyla segmentte benzerleri arasından sıyrılıyor. C-HR ürün yöneticisi Hiroyuki Koba yeni otomobil için “Severseniz çok seversiniz. Sevmezseniz bu sonsuza kadar değişmeyebilir. Yeni C-HR için daha önce Toyota’yı sevmeyen müşteriler arıyoruz. Bakışlarını bize çevirmelerini istiyoruz” dedi. Modelin ismi “Coupe High Rider” sözcüklerinin kısaltmasından oluşuyor. Toyota bu kombinasyonu otomobilin sürüş dinamiklerinin yüksek çekim merkezine rağmen bir kompakt hatchback ile aynı olduğunu vurgulamak için seçti.

 

Koba, C-HR’ın hızlı yanıt veren sürüşünün onu bir kompakt crossover otomobilden daha çok Ford Focus ve Volkswagen Golf ile aynı kategoriye koyduğunu belirtiyor. Bu iki modelin sürüş dinamiklerine uyum için, Toyota C-HR’ın erken geliştirme aşamasını Avrupa’da hem virajlı yollarda hem de yüksek hızlı otobanlarda yaptı. Prototipler 2013’ten beri Almanya’nın Nurburgring yarış pistinde denendi.

 

C-HR’ı farklılaştıran bir başka özellik te dizel ağırlıklı bir segmentte sadece benzinli motorlarla satılacak olması. Toyota Avrupalı müşterilerin dörtte üçünün 1.8 litre benzinli – elektrikli hibriti (82 gram/km CO2) tercih etmesini bekliyor. Bu sistem 100 km’de 3.6 litre benzin tüketiyor, bu da pek çok dizel motordan daha iyi bir değer. C-HR dünya çapında 100’den fazla ülkede satılacak ancak Toyota otomobilin en çok Avrupa piyasasında popüler olmasını bekliyor. Otomobilin yıllık 170 bin adet satışının 100 bini burada gerçekleşiyor.

 

C-HR hakkında kısa kısa

Bağlantı: Standart 8 inç dokunmatik ekran, yeniden tasarlanmış insan – makine arayüzü, gelişmiş bağlantı servisleri

Motorlar: 3 benzinli motor: 116 hp 1.2 litre turbo, 122 hp 1.8 litre hibrit, 148 hp 2.0 litre doğal emişli motor (Doğu Avrupa için).

4 çekişli sürüş sistemi: Dört çekişli sürüş sistemi sadece 1.2 litre benzinli versiyonla sunuluyor, bu sistem önden çekişe kıyasla otomobile 70 kg ağırlık ekliyor.

Güvenlik donanımı: Toyota Safety Sense güvenlik paketi uyumlanabilir seyir kontrolü, park asistanı, şeritten ayrılma uyarısı ve çarpışma öncesi uyarısını kapsıyor.

Çıkış tarihi: Aralık 2016 (Japonya), Ocak – Şubat 2017 (Avrupa), bahar ayları (ABD)

Giriş fiyatı: 90.250 TL (Şubat 2017 - 2016 model araçlar) - 21.900 euro (Almanya)

Üretim yeri: Sakarya/Türkiye, Iwate/Japonya

En düşük CO2 emisyonu: 82 g/km (hibrit)

Ana rakipler: Nissan Qashqai, Renault Kadjar, Ford Kuga

Son Güncelleme : 13 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo