2017 Skoda Octavia için yeni 1.5 TSI benzinli motor

Ototeknikveri     12 Şubat 2017 11:07

Skoda Octavia önümüzdeki aylarda piyasaya çıktığında VW Grubu’nun yeni 1.5 litre benzinli motorunu alacak. Firma elektrikli Citigo ile ilgili ise kararsız.

2017 Skoda Octavia için yeni 1.5 TSI benzinli motor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Skoda Octavia yeni bir ön kısım görünümü ve daha fazla kabin içi teknoloji ile daha yeni güncellenmişti ancak otomobil yıl sonuna doğru motor seçenekleri konusunda bir güncellemeden daha geçecek. Modele güncellenmiş VW Golf’te de kullanılan yeni 1.5 litre benzinli motor eklenecek. Skoda’nın iletişim yöneticisi Peik von Bestenbostel, yeni motorun yılın ikinci yarısında geleceğini açıkladı. Bu motor Golf’te 150 hp güç çıkışına sahip ancak Skoda’da ve gelecekteki VW otomobillerde 130 hp versiyonuyla da karşımıza çıkacak. Daha güçlü motor (1.5 TSI Evo 150 hp) yakıt tasarrufu için silindir deaktivasyon teknolojisine sahip, daha düşük güçlü “eco” versiyon (1.5 TSI 130 hp) ise kendisini kapatarak vites boşta sürüş ile daha da fazla yakıt tasarrufu yapabiliyor. Golf’te 4.9 litr/100 km yakıt tüketimi ve 110 gram/km CO2 emisyonuna sahip motorun değerleri aynı platforma sahip Octavia için de benzer olacaktır.

 

Bu arada, von Bestenbostel, Citigo şehir otomobilinin VW e-up temel alınarak geliştirilmiş tam elektrikli bir versiyonunun da düşünüldüğünü belirtti. Böyle bir otomobil Skoda’nın hibrit Superb versiyonu ve markaya özgü – MEB platformu ile - bir elektrikli otomobil çıkartma planlarını takip edebilir.

 

Bestenbostel açıklamasında “2025 yılı itibariyle satışlarımızın %20 – 25’i elektrikli otomobillerden oluşacak. Bu hala yanmalı motorların yaygın şekilde kullanılacağı anlamına da geliyor. 2 milyon otomobil satarsak bu 500 bin elektrikli otomobil anlamına geliyor, 1.5 milyon hala motorlu otomobiller olacak” dedi.

Son Güncelleme : 14 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo