Yeni Kasa 2018 Ford Focus’tan özel fotoğraflar

Ototeknikveri     15 Şubat 2017 04:09

2018’de bayilere gelecek ve Volkswagen Golf, Opel Astra gibi modellerle rekabet edecek yeni Ford Focus’tan casus fotoğraflar ve özel görüntüler yayınlandı.

Yeni Kasa 2018 Ford Focus’tan özel fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Ford, yeni nesil Focus (Mk4) ailesinin hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Geçen yıl önceki neslin kaportası içinde görüntülenen test otomobilinin aksine, bu kez 2018 Focus’u ilk kez kendi kaportasıyla görüyoruz. Otomobil hala ağır kamuflajla örtülü ancak yeni Focus’un tamamen yeni bir görünüm yerine evrimsel bir tasarım diline sahip olacağı anlaşılıyor. Ön kısımda aynı ön panjur devam ediyor, geçici arka lamba kümeleri ise yeni Fiesta ile aynı yatay temanın kullanıldığına işaret ediyor. Focus’un şu anki üçüncü nesli sadece ezeli rakibi Astra tarafından değil küçük SUV’ler ve daha büyük crossover modeller gibi “yaşam tarzı otomobilleri” tarafından köşeye sıkıştırılmış durumda.

Mk3 Focus, en azından kısmen, tüm ihtiyaçları karşılayan "One Ford" programının bir parçası olarak tasarlanmış küresel bir modeldi. Yeni nesil de tüm dünyada satılacak ancak Ford geliştirme aşamasında Avrupalı müşterilerin beğenilerini ön plana alıyor. Yeni nesile verilecek önemi gösteren bir hareketle proje için Darren Palmer görevlendirildi. Palmer Mk7 Fiesta ve daha ucuz, Hint yapımı Ka+ çalışmalarıyla dikkat çekmişti.

Yeni Focus, mevcut versiyonun Global C araç platformunu kullanmaya devam ediyor. Bununla birlikte, Palmer'ın ekibi yeni modelin süspansiyon konforunu muhafaza ettiğinden emin olacak ve Mk1 ile Mk2 nesillerini bu kadar popüler yapan çeviklik yeniden sağlanmaya çalışılacak.

 

Ford, özellikle arka koltukta oturanlar için konforu artıracak şekilde aks mesafesini çok hafifçe yükseltebilir. Palmer ve mühendisleri, yol tutuş gücünü artırmak için hidrolik direksiyon kurulumu, ön süspansiyon geometrisi ve daha sıkı arka süspansiyonlar gibi unsurlara odaklanacaklar. Aynı zamanda, ağırlığın azaltılması için otomobilin üretiminde daha fazla yüksek dayanıklılığa sahip çelik kullanılacak.

Yeni Fiesta'da olduğu gibi Focus serisinde de ucuz donanım seviyeleri iptal edilip daha yüksek fiyatlı versiyonlara odaklanılabilir. Geriye kalan versiyonlar arasında sportif ST-Line ve müşteri hizmetleri bakımından da ayrıcalıklar sunan daha lüks Vignale olacak.

 

Ford'a VW Golf Alltrack'e karşı rekabet gücü kazandırmak ve serideki EcoSport ile Kuga SUV'leri tamamlamak üzere bir Active versiyonu da çıkartılabilir. Focus Active daha yüksek bir sürüş pozisyonu ve ilave kaporta kaplamalarına sahip olacak.

 

Ford Avrupa patronu Jim Farley, Active ile ilgili olarak "Fiesta bir ilk adım olacak, bence bu Active versiyonlarını hazırlamaya devam edeceğiz." dedi. Fiesta versiyonunun aksine Focus Active standart önden çekişli olacak ancak dört çekiş seçeneği de sunulabilir.

İç kabinde yeni Fiesta'daki gibi daha az düğme bulunması, kontrollerin 8 inç dokunmatik ekranda toplanması bekleniyor. Ekran giriş seviyesi dahil standart olarak bütün versiyonlarda sunulabilir, üst donanım seviyelerinde biraz daha büyük bir ekran kullanılabilir.

 

Motor serisinin giriş seviyesinde Ford'un 1.0 litre turboşarjlı üç silindirli benzinli motoru EcoBoost bulunacak. Bunun 100 hp, 125 hp ve 140 hp olmak üzere üç farklı güç seçeneğiyle sunulması bekleniyor.

 

Yeni Focus'un ne kadar hafifleyeceğine bağlı olarak, giriş seviyesi üç silindirli turbosuz motor da 85 hp güç çıkışı ile sunulabilir. En popüler dizel seçenekleri 1.5 litre 85 hp ya da 120 hp olacak ancak 2.0 litre TDCi de seride yer alabilir.

Yeni Focus'un, Ford CEO'su ve Başkanı Mark Fields'ın 2020'den önce çıkacağını vaat ettiği 13 adet elektrikli otomobilden biri olacağı da kesin. Global C platformu hibrit ve tam elektrikli kullanımlar düşünülerek tasarlanmış ve pil teknolojisindeki ilerleme, Ford'un bu çözümlerin her ikisini de sunabileceği anlamına gelebilir.

 

Bu sayede Focus, VW e-Golf ya da Hyundai Ioniq ve Kia Niro gibi hibrit otomobillerle de rekabet edebilir.

Son Güncelleme : 16 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo