VW Crafter elektrikli üretim modeli E-Transporter adını alabilir

Ototeknikveri     16 Şubat 2017 03:03

Tescil formunda Volkswagen’in sıfır emisyonlu yeni Crafter için E-Transporter adını kullanacağı görülüyor.

VW Crafter elektrikli üretim modeli E-Transporter adını alabilir
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçen Eylül ayında, Hannover 2016 IAA Ticari Taşıtlar Fuarı’nda VW, elektrikli bir Crafter modeli üreteceği sinyallerini vermiş, “e-Crafter” isimli üretime yakın bir konsept ile bunu yansıtmıştı. Volkswagen yöneticileri şimdi elektrikli ticari taşıtın 2017 yılı içinde tanıtılabileceğini ve “E-Transporter” adını alabileceğini söylüyor. Yeni isim firma tarafından geçtiğimiz günlerde tescil edildi, “E-Transporter” ismi ile birlikte Allsider, Duomotion ve Twin Motion isimleri de tescillendi. Son iki ismin hibrit ve plug-in hibrit sistemler için kullanılacağı düşünülüyor. “Allsider” ise Volkswagen Ticari Taşıtlar’ın büyüyen portföyüne yeni eklenecek bir isim olabilir. E-Transporter’a geri dönecek olursak, konseptin teknik özelliklerinin büyük kısmını devam ettirmesi bekleniyor. Bu da, 134 hp (100 kW) güç çıkışı ve 290 Nm tork değerine sahip bir elektrikli motor kullanılacağı anlamına geliyor. Konsepte bu motor 80 km/s maksimum hız sağlıyor.

 

E-Crafter konsepti bagaj zemini altında 43 kWh lityum iyon batarya paketi ve 200 km elektrikli sürüş mesafesi ile geliyordu. Bu sürüş mesafesinin üretim modelinde artması bekleniyor. Volkswagen konseptin tanıtımında pili daha da geliştirerek 400 km sürüş mesafesi elde etmeyi planladıklarını belirtmişti. Konseptin pili 45 dakikada %80 şarj olabiliyor.

 

E-Transporter ilerleyen aylarda karşımıza çıkabilir. Volkswagen Ticari Taşıtlar Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Eckhard Scholz ilk E-Transporter araçların 2017 yılı sona ermeden müşterilerin elinde olacağını söylüyor.

Son Güncelleme : 16 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo