Honda’nın üçlüsü geleceği Cenevre’ye taşıyor

Ototeknikveri     20 Şubat 2017 12:43

Yeni Honda Civic Type R, Clarity Fuel Cell ve Honda NeuV konsept otomobil Cenevre’ye geliyor.

Honda’nın üçlüsü geleceği Cenevre’ye taşıyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2017 Cenevre Otomobil Fuarı’nda Honda en yeni otomobil ve güç aktarım mekanizmaları teknolojilerini sergileyecek.

 

Civic Type R

Honda’nın fuarda en çok öne çıkan ürünü yeni Civit Type-R olacak. Type R yeni standart Civic hatchbacj ile paralel geliştirildi, her iki otomobil ortak dinamikler ve iyileştirmelerden faydalandı. Type R, Honda’nın en yeni 2.0 litre VTEC TURBO benzinli motoruna sahip olacak.

 

Yeni Civic Type R modelinin üretimi bu yılın yaz aylarında Honda’nın İngiltere’deki Swindon fabrikasında başlayacak. Otomobil Avrupa ve Japonya ile ABD dahil diğer piyasalara buradan gönderilecek. Kuzey Amerika’da ilk kez Honda logolu bir Type R satılacak.

Honda yeni Civic Type R modelinin üretim versiyonunu Cenevre Otomobil Fuarı’ndaki standında sergileyecek.

 

Clarity Fuel Cell

Honda Clarit Fuel Cell de fuarda sergilenecek. Yeni Clarity dünyanın en gelişmiş yakıt hücreli otomobili ve sınıfında lider 620 km sürüş mesafesi sunuyor.

Yeni Clarity modelinin Avrupa’ya HyFIVE (Hydrogen For Innovative Vehicles) inisiyatifinin bir parçası olarak gelmesi Honda’nın yakıt hücreli otomobilleri yaygınlaştırma ve bölge genelinde hidrojen dolum ağını geliştirme çabalarını güçlendiriyor.

 

Honda NeuV

İlk kez Cenevre’de tanıtılacak Honda NeuV konsepti benzersiz bir satın alma teklifi ve sürücüsünden öğrenebilen “emotion motion” teknolojisi ile geliyor.

Tamamen elektrikli konsept otomobil girişimci müşteriler için finansal olarak cazip bir sahip olma modeli sunuyor. Araç sahibi otomobili kullanmadığı zamanlarda, otomobil paylaşımlı servislerde kullanılıyor ve para kazandırıyor. Otomobil yerel noktalardan müşterileri topluyor ve gitmek istedikleri yerlere bırakıyor, ayrıca kullanılmadığı zamanlarda biriken elektrik enerjisini şebekeye geri vererek bu yolla da sahibine para kazandırıyor.

NeuV konsepti ayrıca “emotion engine” teknolojisi ile faydalı bir yapay zeka asistanı olarak da çalışıyor. Otomobil sürücünün davranışlarından öğrenebiliyor ve geçmişte kullanıcının verdiği kararlardan öğrendiklerini uygulayabiliyor.

Son Güncelleme : 20 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo