Avrupa’da otomobil satışlarında büyümenin yavaşlaması bekleniyor

Ototeknikveri     22 Şubat 2017 05:03

Avrupa Otomotiv Endüstrisi Birliği ACEA’ya göre Avrupa Birliği’nde otomobil satışlarının 2017’de %1 büyümesi bekleniyor. Bu da geçen yıla kıyasla büyümede ciddi bir yavaşlama anlamına geliyor.

Avrupa’da otomobil satışlarında büyümenin yavaşlaması bekleniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

2016’da yeni otomobil satışları %6,8 artarak 14.6 milyona çıkmış, son dokuz yılın en yüksek rakamına ulaşmıştı. Satışlarda büyüme kesintisiz üç yıldır devam ediyordu. ACEA’dan yapılan açıklamada “Belirsizliğin 2017 yılını gölgelemesi ve AB’de satışlarda büyümenin yavaşlayarak %1’e düşmesi bekleniyor” denildi. 2016'da Fransa, Almanya ve Hollanda’da seçimler yapıldı, İngiltere ise Avrupa Birliği’nden ayrıldı. Geçen yıl önemli AB piyasalarının beşi de rekor düzeyde satışlar kaydetti. Büyüme en çok İtalya ve İspanya’da güçlüydü. Düşüş yaşayan ülkeler ise sadece Hollanda ve AB’ye üye olmayan İsviçre oldu.

 

Volkswagen markası bazı modellerin satışları düşse de en üstteki konumunu sürdürdü. Renaılt, Peugeot ve Citroen’in üreticisi PSA Grubu’nun önüne geçti ve Avrupa ikincisi oldu.

 

ACEA önceki yıllarda otomobil satış öngörülerini tedbirli şekilde yapıyordu. Geçen yılın başlarında %2 büyüme öngörülmüş, Haziran’da bu öngörü %5’e yükseltilmişti.

Son Güncelleme : 22 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo