Skoda 13 milyonuncu motorunu üretti

Ototeknikveri     22 Şubat 2017 05:46

Skoda bu hafta 13 milyonuncu motorunu üretti, aynı zamanda Mlada Boleslav fabrikasında yeni 1.0 TSI üç silindirli turbo motorun üretimine başladı.

Skoda 13 milyonuncu motorunu üretti
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Küçük Citigo turbosuz 1 litre motor kullanıyordu. Kaputunun altında 1.0 TSI motor barındıran ise sadece Octavia modeli. Octavia’nın motorunda modelin güncellenmesinden bir süre önce, geçen yıl küçültmeye gidildi. 1.0 TSI EA211 motor ailesine ait, alüminyum blok ve silindir başına dört valfe sahip. Fabia ve Rapid modelleri de bir yıl içinde bu motoru alabilir. Mlada Boleslav bütün grubun ihtiyacını karşılayan bir “küçük motor üretim merkezi” görevi görüyor. Skoda üretim ve lojistikten sorumlu yönetim kurulu üyesi Michael Oeljeklaus 13 milyonuncu motorla ilgili “Skoda’nın 13 milyonuncu motorunu üretmesi 118 yıllık mühendislik birikimini ve ekibinin üstün performansını temsil ediyor. Merkezimiz otomotiv sektöründeki en eski motor üretim tesislerinden birisi. TSI üç silindirli EA 211 serisinin üretiminin başlaması ile, bu başarı hikayesine bir bölüm daha ekliyoruz” dedi.

2012 yılında, Skoda motor merkezinin inşasına başlamıştı. 21 test standıyla birlikte tesis 2014 yılında açıldı ve ilk olarak 1.2 TSI ve 1.4 TSI motorları üretti. 2016’nın sonlarına doğru bir milyon adete ulaşılmıştı.

 

Motorlara ek olarak, Skoda kendi modelleri ve kardeş markaların modelleri için şanzıman da üretiyor. MQ 100 ve MQ 200 manuel şanzımanlar aynı üretim hattından çıkıyor. DQ200 DCT şanzıman ise 1.5 milyon adete ulaşan Vrchlabí fabrikasında üretiliyor.

Son Güncelleme : 22 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo