Yeni BMW 5 Serisi Yakında Türkiye'de

Ototeknikveri     26 Şubat 2017 10:02

BMW, yeni nesil 5 Serisi modelini 2017 model yılı olarak ülkemizde satışa sunmaya hazırlanıyor. İşte yeni BMW 5 Serisi'nin özellikleri ve detayları;

Yeni BMW 5 Serisi Yakında Türkiye'de
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW 5 Serisi Sedan’ın yedinci nesli, sportif, şık ve stil sahibi görünümü ile Mart 2017’den itibaren tüm Borusan Otomotiv Yetkili Satıcılarında satışa sunalacak. En önemli yeni özellikleri arasında daha da iyileştirilen dinamikler, rakipsiz destek sistemleri, yenilikçi işletim sistemi yer alıyor. Yeni BMW 5 Serisi Sedan, ilk altı neslinde 7,6 milyonu aşan bir satış rakamına ulaşan BMW 5 Serisi’nin dikkat çekici başarısını sürdürmek için gereken tüm özellikleri barındırıyor. BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Harald Krüger şunları söylüyor, “BMW 5 Serisi’nin yedinci nesli NUMBER ONE > NEXT stratejisiyle tanımladığımız gibi geleceği işaret ediyor. Teknolojik liderliği, heyecan uyandıran zengin ürün yelpazesini ve dijitalleşmeyi başarıya ulaşmadaki en önemli faktörler olarak görüyoruz. Model portföyümüzün büyük otomobil sınıfına genişlemesiyle birçok müşterinin isteğine yanıt verebiliyoruz. Yeni BMW 5 Serisi’nin teknolojik açıdan yeni standartları belirleyeceğine ve büyük bir çekim noktası oluşturacağına inanıyorum. Bu otomobil business sedan sınıfının zirvesindeki konumunu korumaya devam edecektir.”

 

Üstün sürüş keyfi ve üstün aerodinamik özellikler.

Alüminyum ve yüksek dayanıklılığa sahip çeliğin daha faza kullanılması ve BMW EfficientLightweight hafif tasarım konseptinin katı bir şekilde uygulanması ile Yeni 5 Serisi Sedan’ın önceki modele göre 100 kilogram daha hafif olmasını sağlıyor. Yeni tasarlanan yürüyen aksam, alçak ağırlık merkezi, BMW’ye özgü eşit ağırlık dağılımı ve olağanüstü bir burulma mukavemeti sunan hafif gövde, olağanüstü bir dinamik sürüş deneyimi ile BMW 5 Serisi’nin herkesçe bilinen uzun mesafe konforunu bir araya getiriyor. xDrive akıllı dört çeker özelliğiyle bir araya getirilen Integral Aktif Direksiyon gibi çeşitli yürüyen aksam seçenekleri, BMW 5 Serisi’ni bir kez daha sınıfının zirvesine yerleştirecek dinamiklere odaklanan genel tasarıma katkıda bulunuyor. Yeni, 4.935 milimetre uzunluğundaki BMW 5 Serisi Sedan’ın sürtünme katsayısı (en verimli halde Cd = 0,22) sınıfında standartları belirliyor.

 

Otomatik sürüşe doğru bir sonraki adım

Yeni BMW 5 Serisi’nde sürücüye destek sunmak üzere birçok yardım sistemi bulunur. Bu destek, kritik anların yanı sıra trafik sıkışıklıkları, yavaş akan trafik ve otobanların düz ve monoton ilerleyen bölümleri gibi direksiyon başında daha az zahmet gerektiren durumlarda da elinizin altındadır.

 

Bu amaçla otomobilde çevreyi izlemek üzere opsiyonel radar ve ultrasonik sezicilerle birlikte çalışan bir stereo kamera da standart olarak sunuluyor. BMW 5 Serisi’nde zorlu durumlardan kaçınma yardımı ve Kavşak trafik uyarısı gibi yeni özelliklerle birlikte Şerit Değiştirme Asistanı ve aktif yandan darbe korumalı Şeritte Tutma Asistanı da bulunuyor. Aktif yandan darbe korumalı Şeritte Tutma Asistanı, şerit çizgilerini ve otomobilin etrafındaki alanı izleyerek düzeltici direksiyon müdahalelerinde bulunuyor ve böylece olası çarpışmalardan kaçınma konusunda sürücüye yardımcı oluyor.

 

BMW 5 Serisi aynı zamanda opsiyonel Aktif Cruise Control (ACC) sistemi ve Direksiyon ve Şeritte tutma yardımına yönelik genişletilmiş fonksiyonlarla otomatik sürüş yönünde bir adım daha atıyor. Bunlar arasında opsiyonel Akıllı Hız Yardımı’nın cruise control sistemiyle iletişim halinde olduğu hız limitlerinin benimsenmesi de bulunuyor (sürücü bu rakamı +/– 15 km/sa olarak ayarlayabilir). Otomobil hareketsiz halden 210km/sa hıza kadar sürücüyü tercih ettiği şekilde hızlanma, fren yapma ve direksiyonu yönlendirme görevlerinden kurtarabiliyor. Akıllı Otomatik Start/Stop fonksiyonu artık tepkisini rota ve trafik koşularına göre ayarlıyor ve böylelikle daha fazla sürüş konforu sunuyor.

 

Sezgisel kullanım ve geniş konfor

Kullanıcı dostu olmayı hedefleyen yeni BMW 5 Serisi, son nesil iDrive sistemiyle donatılmıştır. En üstün özelliklere sahip bu model, navigasyon, telefon ve eğlence özelliklerinin yanı sıra otomobile ait fonksiyonları da yüksek çözünürlüklü 10,25 inç ekranda gösterir. Sistem, sürücü tarafından arzu edildiği şekilde Drive Butonu, sesli komut veya jestler aracılığıyla ya da doğrudan ekran kontrollerine dokunularak kullanılır. Büyük, karo tipi paneller istenildiği gibi düzenlenebilir ve alttaki menülerin içeriğini sürekli güncellenen bir şekilde gösterir. Tam renkli BMW Head-Up Display’in en son nesli öncekine göre yüzde 70 oranında daha geniş bir yansıtma yüzeyine sahiptir ve trafik işaretleri, telefon rehberleri, radyo istasyonları, müzik parçaları, navigasyon talimatları ve yardım sistemlerinden gelen uyarıları görüntüler.

 

Otomobilin iç konfor seviyesini artıran özelikler arasında genişletilmiş saklama seçenekleri, arkadaki yolcular için daha fazla diz mesafesi ve masaj fonksiyonuna sahip Comfort koltuklar yer alır. Ayrıca, dokunmatik sensörleri kullanan yenilikçi koltuk kullanımı ile iyonizasyon ve rahatsızlık vermeyen parfüm özelliğiyle dört bölgeli klima kumandası da diğer sunulanlar arasında. Özel Synergy Thermoacoustic Capsule (SYNTAK) motor enkapsülasyon teknolojisi, ön cam için akustik kaplama ve akustik tavan döşemesi otomobilin içindeki ses seviyesini hissedilir derecede azaltır. BMW 5 Serisi Sedan için sunulan tüm far seçenekleri LED teknolojisini içerir. Adaptif yuvarlak kavşak ışıklarını da içeren değişken aydınlatmalı Adaptif LED farlar ve maksimum 500 metre menzile sahip göz kamaştırmayan uzun huzmeli BMW Seçici Far opsiyonel olarak sunulur.

 

Geniş BMW ConnectedDrive özellikleri, yönetici sınıfındaki yolculara ekstra konfor sağlayan ve zaman kazandıran yeni hizmetler de içeriyor. Bunlar arasında dijital park yeri rezervasyonu ve ödemesine yönelik ParkNow teknolojisi, akıllı park yeri arama fonksiyonu Sokakta Park Bilgileri ve boş yerleri algılayan ve otomobili otomatik olarak park eden opsiyonel Park Asistanı yer alır. Buna ek olarak Microsoft Exchange hizmeti, Microsoft Office 365 kullanıcılarının e-postalarını, takvim girişlerini ve iletişim bilgilerini otomobil içinden senkronize edebilmesine ve düzenleyebilmesine izin verir. Bu arada opsiyonel Uzaktan Park sistemi, otomobil anahtarı kullanılarak BMW 5 Serisi Sedan’ın en dar park boşluklarına girebilmek için uygun manevraları yapabilmesini sağlar. Akıllı telefon entegrasyonu da Apple CarPlay (bir otomobil üreticisi tarafından ilk kez tamamen kablosuz şekilde uygulanmıştır) özelliğinden, endüktif telefon şarjına ve maksimum on adet cihaz için WiFi etkin alanı hizmetine kadar yeni fonksiyonlarla geliştirildi.

 

BMW Connected Onboard ile kişiselleştirilmiş içerik.

BMW’nin kişisel dijital ulaşım desteği BMW Connected, Haziran 2016’dan beri Avrupa’da kullanılıyor. Sistemin bir sonraki geliştirme aşaması, ek hizmetlerle tamamlanarak yeni BMW 5 Serisi ile birlikte sunulacak. BMW Connected Onboard sürücülere mobiliteye ilişkin bilgilere yönelik genel bir bakış sunuyor. Gelecek navigasyon varış noktaları ve tahmini varış süresi gibi kişisel mobilite günlüğüne kayıtlı içerik, akıllı telefonlardan sorunsuz bir şekilde otomobile aktarılır ve kişiselleştirilmiş ekranda görüntülenir. Uzaktan 3D Görünüm, sürücülerin hareket halindeyken otomobilin etrafındaki alanı üç boyutlu olarak akıllı telefonlarında görüntüleyebilmesini sağlar. Bu, otomobillerinin her zaman gözlerinin önünde olacağı anlamına gelir.

 

BMW 530i ve BMW 540i modellerindeki yeni benzinli motorlar

5 Serisi Sedan ürün yelpazesindeki tüm motorlar, yeni geliştirilen modüler BMW EfficientDynamics motor ailesine aittir. BMW TwinPower Turbo teknolojisi, ailenin tüm öğelerine sıra dışı bir verimlilikle bir araya getirilmiş olağanüstü bir performans kazandırır. Otomobillerin piyasaya sunumundan itibaren arkadan itişli veya BMW xDrive akıllı dört çeker ile eş zamanlı olarak çalışan iki dizel ve iki benzinli motor mevcut olacak.

 

BMW 530i modelindeki yeni iki litrelik sıralı dört silindirli motor 350 Nm tork ve maksimum 252bg/185kW güç üretir. Ortalama çevrim dahilinde yakıt tüketimi 5,4 litre/100 km* seviyesindedir; bu değer, 126g/km CO2 emisyonuyla önceki modele göre yüzde 11’lik bir azalmaya işaret eder

 

BMW 530i 0’dan 100 km/sa hıza 6,2 saniye içerisinde ulaşır ve azami hızı 250 km/sa'tir.

Piyasaya sunum sırasında yeni BMW 540i’nin motor kapağının altında yer alan en iyi motor, 340bg/250kW gücündedir. Bu üç litrelik sıralı altı silindirli motor 450 Nm güç üretir. Ekstra gücü ve keskin dinamik becerisine rağmen ortalama yakıt tüketimi yalnızca 6,5 l/100 km seviyesindedir ve CO2 emisyonu 150g/km* seviyesinde tutulur. xDrive modelinde ise BMW 540i, 0’dan 100km/sa hıza yalnızca 4,8 saniyede erişir.

 

BMW 520d ve BMW 530d modellerindeki yeni dizel motorlar.

BMW 520d modeline güç veren dört silindirli dizel motor 190bg/140kW güç ve 400 Nm azami tork üretir. Yakıt tüketimi ve CO2 emisyonu düz vites seçeneğiyle 4,1 l/100 km* ve 108g/km, sekiz ileri Steptronic şanzıman seçeneğiyle 4,0 l/100 km* ve 107g/km’dir. Sedan 0’dan 100km/sa hıza 7,6 saniyede erişir (Steptronic). Azami hızı 237km/sa’tir.

 

Yeni BMW 530d de dinamikler ve verimlilik anlamında aynı çizgide yer alır. 256bg/195kW güç ve 620Nm azami tork üreten sıralı altı silindirli ünite, sunulan ürün yelpazesindeki eşdeğer modele açıkça üstün gelir. Buna rağmen BMW 530d, 4,5l/100 km* yakıt tüketimi ve 118g/km CO2 emisyonuyla önceki modeline göre yaklaşık yüzde 13’lük bir gelişme sunar. Yeni BMW 530d, 0’dan 100 km/sa hıza yalnızca 5,7 saniye içerisinde ulaşır ve elektronik olarak yönetilen 250 km/sa'lik azami hıza sahiptir.

 

CO2 şampiyonu, plug-in hybrid ve sekiz silindirli sportif yıldız.

Yeni 5 Serisi Sedan’ın piyasaya sunumunun ardından kısa bir süre sonra BMW, ürün yelpazesine üç farklı motor daha ekleyecek. 190bg/140kW dört silindirli dizel motor, sekiz ileri Steptronic şanzımanla BMW 520d EfficientDynamics Edition ile birlikte en verimli formunda sunulur. 102g/km CO2 emisyonu sedan sınıfında en düşük seviyedir (ortalama yakıt tüketimi: 3,9 l/100 km*).

 

Ayrıca, Mart 2017’de BMW 530e iPerformance formunda plug-in hybrid sistemine sahip bir BMW 5 Serisi Sedan da sunulacak. BMW eDrive elektrikli motor konsepti ve dört silindirli benzinli motorun kombinasyonu, yalnızca 46g/km (2,0 l/100km) ile son derece düşük bir CO2 emisyonu sunuyor. Motor gücü ise 252bg/185kW’tır.

 

BMW M550i xDrive Mart 2017’de, en azından şimdilik, yeni BMW 5 Serisi ailesinin sportif üyesi olarak sunulacak. 462bg/340kW güç ve 650 Nm tork üreten V8 motoru, olağanüstü performansının yanı sıra verimlilik açısından da etkileyicidir (yakıt tüketimi, ortalama: 8,9 l/100 km, CO2 emisyonu 204g/km*). BMW M550i xDrive 0’dan 100km/sa hıza 4,0 saniyede ulaşır.

 

BMW 530i/BMW 530i xDrive: Dört silindirli benzinli motor, sekiz ileri Steptronic şanzıman.

Kapasite: 1.998cc.

Motor gücü: 5.200 – 6.500dev/dk’da 252bg/185kW.

Azami tork: 1.450 - 4.800 dev/dk'da 350 Nm.

Hızlanma (0 – 100 km/sa): 6,2 (6,0 sn).

Yakıt tüketimi, ortalama: 5,4 l/100 km (5,7 l/100 km)*.

Ortalama CO2 emisyonu: 126 g/km (133 g/km).

 

BMW 540i/BMW 540i xDrive: Altı silindirli benzinli motor, sekiz ileri Steptronic şanzıman.

Kapasite: 2.998cc.

Motor gücü: 5.500 – 6.500dev/dk’da 340bg/250 kW.

Azami tork: 1.380 - 5.200 dev/dk'da 450 Nm.

Hızlanma (0 – 100 km/sa): 5,1 (4,8 sn).

Yakıt tüketimi, ortalama: 6,5 l/100 km (6,7 l/100 km)*.

Ortalama CO2 emisyonu: 150 g/km (156 g/km).

 

BMW 520d/BMW 520d xDrive: Dört silindirli dizel motor, altı ileri düz vites kutusu/sekiz ileri Steptronic şanzıman (xDrive: sekiz ileri Steptronic şanzıman).

Kapasite: 1.995cc.

Motor gücü: 4.000 dev/dk’da 190bg/140kW

Azami tork: 1.750 - 2.500 dev/dk'da 400 Nm.

Hızlanma (0 – 100 km/sa): 7,7 sn/7,6 sn (7,6 sn).

Yakıt tüketimi, ortalama: 4,1 l/100 km / 4,0 l/100 km (4,2 l/100 km)*.

Ortalama CO2 emisyonu: 108 g/km / 107 g/km (112 g/km).

 

BMW 530d/BMW 530d xDrive: Altı silindirli dizel motor, sekiz ileri Steptronic şanzıman.

Kapasite: 2.993cc.

Motor gücü: 4.000 dev/dk’da 265bg/195 kW

Azami tork: 2.000 - 2.500 dev/dk'da 620 Nm.

Hızlanma (0 – 100 km/sa): 5,7 (5,4 sn).

Yakıt tüketimi, ortalama: 4,5 l/100 km (4,7 l/100 km)*.

Ortalama CO2 emisyonu: 118 g/km (125 g/km)

 

BMW 530e iPerformance: Dört silindirli benzinli motor ve BMW eDrive elektrikli motor sistemi (plug-in hybrid), sekiz ileri Steptronic şanzıman. Kapasite: 1.998cc.

Motor gücü: 4.460 – 6.500dev/dk’da 252bg/185kW.

Azami sistem torku: 1.450 - 4.000 dev/dk'da 420 Nm.

Hızlanma (0 – 100 km/sa): 6,2 sn.

Elektrikli menzil: 45 km*.

Yakıt tüketimi, ortalama: 2,0 l/100 km*.

Ortalama CO2 emisyonu: 46 g/km.

 

BMW 520d EfficientDynamics Edition: Dört silindirli dizel motor, sekiz ileri Steptronic şanzıman.

Kapasite: 1.995cc.

Motor gücü: 4.000 dev/dk’da 190bg/140kW

Azami tork: 1.750 dev/dk'da 400 Nm.

Hızlanma (0 – 100 km/sa): 7,5 sn.

Yakıt tüketimi, ortalama: 3,9 l/100 km*.

Ortalama CO2 emisyonu: 102 g/km.

 

BMW M550i xDrive: Sekiz silindirli benzinli motor, sekiz ileri Steptronic şanzıman.

Kapasite: 4.395cc.

Motor gücü: 5.500 dev/dk’da 462bg/340 kW

Azami tork: 1.800 dev/dk'da 650 Nm.

Hızlanma (0 – 100 km/sa): 4,0 sn.

Yakıt tüketimi, ortalama: 8,9 l/100 km.

Ortalama CO2 emisyonu: 204 g/km.

Son Güncelleme : 26 Şubat 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo