Volkswagen Polo SUV 2018’de çıkacak

Ototeknikveri     01 Mart 2017 08:52

Yeni model T-Cross Breeze modelini temel alacak ancak tavanı açılmayacak. Yeni küçük SUV’nin 2018’de piyasada olması bekleniyor.

Volkswagen Polo SUV 2018’de çıkacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yeni bir küçük Volkswagen SUV 2018 yılının sonlarında yollarda olabilir. Yeni model Polo platformunu kullanacak ve ilk kez geçen Mart’ta Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılan T-Cross Breeze konseptinden ilham alacak. Açılabilir tavanlı konseptin aksine, 4133 mm uzunluğundaki üretim versiyonu T-Cross Breeze sabit tavanlı ve beş kapılı olacak. Model Peugeot 2008, Renault Captur ve Opel Mokka ile doğrudan rekabet edecek. Volkswagen’in yeni SUV’si beş yetişkin alabilecek kapasitede olacak ve firmanın İspanya’daki Pamplona fabrikasında yeni Polo ile birlikte üretilecek. Yeni modelin motorları da Polo ile aynı olacak. Üç silindirli ve dört silindirli benzinli ve dizel motorlar 74 hp güç çıkışından başlayarak 200 hp üzerine kadar çıkacak.

Volkswagen’in Braunschweig mühendislik merkezinde yeni bir benzinli – elektrikli hibrit sistem de geliştiriliyor. Bir dizi modelde kullanılacak sistem üretim versiyonu T-Cross Breeze modelinde de yer alacak. Sistem Volkswagen’in 1.6 litre dört silindirli dizel motoruna alternatif olacak.

 

Yeni yarı hibrit sistem 15 kW yedi vitesli çift debriyajlı şanzımanın önüne monte edilmiş elektrikli motor kullanacak. Motor 3.5 km elektrikli sürüş mesafesi sağlıyor ayrıca performans artırıcı olarak yanmalı motora destek veriyor.

 

Daha sonraki bir tarihte Volkswagen elektrikli motorun güç çıkışını iki katına çıkartacak ve elektrikli sürüş mesafesini artıracak.

Son Güncelleme : 02 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo