Yeni Opel Crossland X: stil ve fonksiyonellikte şampiyon

Ototeknikveri     02 Mart 2017 05:44

Crossland X, hızla büyüyen B-CUV/SUV piyasasında Mokka X’e katılıyor.

Yeni Opel Crossland X: stil ve fonksiyonellikte şampiyon
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Opel’in yeni crossover otomobili ilk kamuoyu çıkışını bu yılki Cenevre Otomobil Fuarı’nda (7 – 19 Mart) yapacak. Elektrikli Ampera-e, yeni Insignia Grand Sport ve Sports Tourer modelleri ile birlikte Crossland X markanın “7 in 17” ürün atağının yani bu yıl çıkacak 7 yeni ürünün bir parçası. Yeni Crossland X Opel model serisinde Mokka X ile birlikte B-CUV/SUV piyasa segmentine girecek. Tasarımcılar Opel’in tasarım felsefesini crossover stili için yeniden yorumladılar. Crossland X’in karakterini “Sanatsal Kabiliyet Alman Hassasiyeti ile Buluşuyor” sloganı tanımlıyor. Firmanın Avrupa tasarım yöneticisi Mark Adams yeni model için “Crossland X tam bir Opel, aynı zamanda stilde ve fonksiyonellikte şampiyon. Bu iki bileşeni dengeli şekilde sunan bir otomobil yaratmaktan gurur duyuyoruz, maksimum iç kabin alanı kompakt bir boyutla buluşuyor” diyor.

Crossland X, Opel tasarımının tipik özellikleri olarak kaliteli işçilik ile şekil ve formlarda uyumu birarada sunuyor. Ön panjur ve Opel logolu kanatlar, farlardaki kanat grafikleri, ayrıca kaportanın iki yanındaki kesik çizgi markanın tipik stilini yansıtıyor. Yüzeyler akışkan ve yontusal, çizgiler hassas ve keskin. Krom çerçeveli, iki tonlu yüzer çatı yüksek bir kişiselleştirme seviyesi sunuyor. Genel tasarımdaki yüksek kalite teknolojik full-LED farlarda da görülüyor. Kaporta çevresinden akan yatay çizgiler yüksek farlarla birlikte Crossland X’in daha geniş görünmesini sağlıyor.

Şık dış cephe tasarımı iç kabinde de devam ediyor. Tasarım genişlik ve ferahlık hissini artırırken, bolca ayrılmış depolama alanları bunu tamamlıyor. Sürücü odaklı kontrol paneli zarif bir şekilde kapılara doğru akıyor ve sıcak bir ambiyans yaratıyor. Zengin dekorlar genel tasarım ile uyumlu ve her donanım seviyesi kendi kişiliğine sahip. Hava girişleri ve konsol çevresindeki krom finişler kontrol panelinin ve kapıların yumuşak finişleri ile birlikte kalite ve ustalıklı işçilik mesajı veriyor. Geniş, erişimi kolay dokunmatik ekran ve 60/40 oranında katlanabilen arka koltuklar iç kabini aileler için mükemmel hale getiriyor. Opsiyonel arka koltuklar 150 milimetre kayabiliyor ve daha fazla bacak mesafesi oluşturuyor ya da 520 litre bagaj kapasitesini artırma imkanı veriyor (arka koltuklar katlandığında 1255 litre).

 

Aktif aile yaşam tarzı ve fonksiyonellik koruyucu alt pervazlar, ön ve arkada kaydırma plakaları gibi SUV özellikleriye destekleniyor. Crossland X’in içinde sürücü ve yolcular yüksek oturma pozisyonundan yararlanıyor. Kaprota Astra’dan 16 santimetre daha kısa, Astra’dan 10 santimetre daha yüksek.

Kısa yolculuklar için olduğu kadar uzun yolculuklara da uygun şık ve fonksiyonel kompakt otomobiller özellikle şehirli aileler arasında giderek daha da yaygınlaşıyor. Bu popülerlik (en popüler modellerden birisinin Mokka X olduğu) B-CUV/SUV segmentinde satışların 2010’dan bu yana beş kat artmasında da görülüyor. Crossland X hem Opel için hem de segment için daha da fazla canlılık getirecek.

Son Güncelleme : 03 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo