Mercedes-Benz Rastatt fabrikası yeni GLA’nın üretimine başladı

Ototeknikveri     02 Mart 2017 10:47

Yeni GLA modelinin üretimi Almanya’da Mercedes-Benz’in Rastatt fabrikasında başladı.

Mercedes-Benz Rastatt fabrikası yeni GLA’nın üretimine başladı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Fabrika yöneticisi Thomas Geier ekibiyle birlikte gerçekleştirdikleri yeni GLA modelinin üretim süreci için şunları söyledi: “Yeni GLA, Rastatt fabrikasında üretim operasyonlarındaki çeşitlilik, rekabet gücü ve verimliliğin bir kanıtı. Kısa bir süre içinde ekibimiz devam eden seri üretimde artışın üstesinden gelebildi. Fabrikamız tam kapasite çalışıyor, yeni nesil kompakt otomobillerin hazırlıkları da tam gaz devam ediyor”. Yeni GLA yeni model yılına daha fazla motor seçeneğiyle giriyor (ortalama yakıt tüketimi: 7.4 – 3.9 l/100 km, ortalama CO2 emisyonları: 172 – 103 g/km). İç kabin ve dış tasarım görsel olarak yenilenirken, modele yeni donanım seviyeleri de eklendi. Kompakt SUV şık görünümü ve güçlü tasarımıyla etkileyici. GLA ilk kez 2013’te tanıtıldı ve en başından beri segmentinde başarılı oldu hatta segmentini yeniden şekillendirdi.

 

Mercedes-Benz Rastatt fabrikası

Almanya’daki Mercedes-Benz Rastatt fabrikası bölgesinde istihdam sağlayan kuruluşların başında geliyor. Fabrikada 6500 kişilik bir iş gücü bulunuyor. Global Mercedes-Benz üretim ağı içerisinde, Rastatt fabrikası kompakt otomobiller için üretim merkezi görevi görüyor.

 

A-Serisi, B-Serisi ve B-Serisi Electric Drive (elektrik tüketimi: 132 kWh/100 km, ortalama CO2 emisyonları: 0 g/km), ayrıca kompakt SUV GLA Rastatt’da üretiliyor. 2016’da, 300 binden fazla otomobil fabrikanın üretim hattından indi. Markanın şu anki kompakt otomobiller neslinin üretildiği fabrikalar arasında Macaristan Kecskemet fabrikası (B-Serisi, CLA; CLA Station), Çin üretim merkezi BBAC (Beijing-Benz Automotive CO. Ltd, Daimler AG ve BAIC Motor ortak girişimi. Üretim: GLA) ve Finlandiyalı fason üretici Valmet Automotive (üretim: A-Serisi) bulunuyor. 2017’de Mercedes-Benz Rastatt fabrikası 25. yılını kutluyor.

Son Güncelleme : 04 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo