VW Tiguan Allspace: hareketli yaşam için daha fazla alan

Ototeknikveri     05 Mart 2017 02:00

Yeni VW Tiguan Allspace, kompakt Tiguan ve premium Touareg arasındaki boşluğu kapatıyor. 7 koltuk seçeneğiyle de sunulan SUV’nin bagaj kapasitesi 760 litreye çıktı.

VW Tiguan Allspace: hareketli yaşam için daha fazla alan
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hareketli yaşam için daha fazla alan sunan Tiguan, Almanya’da yapılmış en iyi SUV. Her yıl 500 binden fazla kişi bu otomobili tercih ediyor. İkinci nesiş Tiguan piyasaya 2016’da geldi. Şimdi Volkswagen Tiguan Allspace versiyonu ile daha da fazlasını sunuyor. Tiguan Allspace, standart modelden 109 mm daha uzun aks aralığı ve 215 mm ilave dış uzunluğu ile geniş bir aile otomobili. Daha fazla yolcu için otomobil daha fazla bagaj kapasitesi ve esneklik sunuyor. Opsiyonel 5+2 koltuklu Allspace, Avrupa prömiyerini 9 – 19 Mart tarihleri arasında Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda yapacak. Yeni Volkswagen SUV klasik Tiguan ile Touareg arasındaki boşluğu dolduracak. Model, 760 litre bagaj kapasitesi ve cömert genişliği ile, daha önce ihtiyaçlarını karşılamak için minibüs kullanan aileler ve diğer sürücülere cazip bir alternatif sunuyor. Tiguan Allspace ilk sıra koltuklarının sırt kısımlarına kadar tavan yüksekliğinde yüklendiğinde depolama kapasitesi 1920 litreye kadar çıkıyor.

 

7 koltuklu iç kabin, ayrı ayrı katlanabilen ikinci ve üçüncü sıra koltukları

Tiguan ve yeni Tiguan Allspace aynı zamanlarda geliştirildiler. İki model de 17 inç tekerleklerin üzerinde özgüvenli bir duruş sergiliyor. Arka koltuklar daha uzun tutulmuş, kaput ön kısımda radyatör ızgarasının üzerine doğru kaldırılmış ve otomobilin genel uzunluğu ile uyum içinde olması sağlanmış. Özgün ve biçimlendirici bir çizgi de C sütununun arkasında yükselen yan pencere tasarımını vurguluyor.

 

Tiguan Allspace, ABD’deki Atlas modeli ile benzer. Kaput ve siluet bir diğer yeni Volkswagen SUV ile paralellik gösteriyor: ABD için geliştirilen Atlas. Ön kısımda krom şeritleriyle yeni tasarlanan radyatör ızgarası bulunuyor, şeritler farlara uzanıyor ve Tiguan Allspace ile Atlas arasında görsel bir köprü oluşturuyor. Tüm ön kısmı saran üst krom şerit özellikle etkileyici. Tiguan Allspace otomobiller ayrıca standart olarak granit gri gövde altı korumasına sahip.

 

İki ayrı ön kısım. Klasik Tiguan gibi, Tiguan Allspace de on-road ve off-road olmak üzere iki ayrı ön kısım stiline sahip. Off-road paketi tampona kadar uzanan ve arazi sürüşü için özel motor gövde altı koruması ile geliyor. Off-road stili ön kısım otomobilin yaklaşma açısını 7 derece artırıyor.

Yeni tasarlanan çatı kısmı. Tiguan Allspace standart olarak tavan rayları ile geliyor. Çatı yeniden düzenlenmiş, klasik SUV’lere saygı duruşu olarak ilk kez pürüzsüz çatı yüzeyi yerine çarpıcı yapısal çizgiler kullanılmış. Bu çizgiler çatı boyunca önden arkaya doğru uzanıyor. Tiguan Allspace 870 x 1364 mm panoramik sürgülü tavan ile sipariş edilirse, yapısal çizgiler çatının sadece arka kısmında bulunuyor.

 

Ekstra özellikler. Yeni Tiguan Allspace’in ekstra özellikleri çok çeşitli ve klasik Tiguan ile Touareg arasındaki konumunu vurguluyor. Giriş seviyesi Trendline versiyonunda dahi siyah çerçeveli tavan rayları, Composition Colour medya sistemi ve bağlanabilirlik paketi (telefon ve USB arayüzleri), çok fonksiyonlu deri direksiyon, sofistike trapezoid difüzör süslemeleri ve farklı şekillerde düzenlenebilen değişken bagaj zemini gibi özellikler bulunuyor. Comfortline (elektrikli bagaj kapağı, gümüş tavan rayları) ve Highline (full-LED farlar ve anahtarsız giriş-çıkış-kilitleme sistemi) donanım seviyelerinde özellikler daha da fazla. Ek olarak, SUV serisi yeni nesil multimedya sistemine de sahip olacak. En üst seviye Discover Pro multimedya sistemi sınıfında ilk kez jest kontrolü ile geliyor.

 

Yeni giriş seviyesi model için 150 PS. Tiguan Allspace performans aralığı 110 kW/150 PS ile başlıyor, 176 kW/240 PS’ye (standart Tiguan başlangıç: 85 kW/115 PS) kadar uzanıyor. Almanya’da başlangıç fiyatı 30 bin euro. Otomobil ilk Avrupa ülkelerinde Eylül’de piyasada olacak, ön satışlar Mayıs ayında başlayacak.

 

Önemli özellikler

Sınıfının konfor şampiyonu Tiguan Allspace

Tiguan Allspace sınıfındaki diğer pek çok SUV’den daha fazla alan sunuyor. Bu konforun sebebi ise öncelikle uzun aks aralığı. Daha önce 2681 mm olan aks aralığı 2790 mm’ye çıkartılmış. Tiguan Allspace modelinin toplam uzunluğu 4701 mm (öncekinden 215 mm daha fazla). Aks aralığındaki artış ile dış uzunluk arasındaki fark bir boyutun daha değiştiğini işaret ediyor: arka çıkıntı. Bu da 106 mm artırılmış. Bu sayede bagaj kapasitesinde çok belirgin bir artış olmuş. Beş koltuklu Tiguan Allspace modelinde bu 145 litrelik bir artışa denk geliyor. Eğer 180 mm uzunlamasına ayarlanabilir standart arka sıra en ön pozisyonda ise yeni SUV 760 litre bagaj kapasitesi sunuyor. Böylece Tiguan Allspace diğer SUV’lerin çoğunun gerçekleştiremediği taşıma görevlerinin altından başarıyla kalkıyor. Örneğin, dört ya da beş yetişkin yolcu büyük bavulları ile birlikte havaalanına ulaştırılabiliyor. Sadece minibüslerin yapabildiği işler bile Tiguan Allspace için sorun değil: ikinci koltuk sırası katlandığında 1921 mm uzunluğunda, 1920 litre depolama kapasiteli bir kargo alanı açılmış oluyor (265 litrelik kazanım).

 

Daha geniş aks aralığı sayesinde, ikinci sıradaki yolcular 54 mm ilave diz mesafesinden faydalanabiliyor. Arka oturma alanı en az geniş bir touring sedan kadar konforlu.

 

Opsiyonel üçüncü oturma sırası ise özellikle çok çocuklu büyük aileler için avantajlı. Üçüncü sıra Tiguan Allspace modeline 5+2 oturma düzenini kazandırıyor. Bu sayede örneğin çocuğunuzun okul futbol takımının yarısını ve takımın spor çantalarını rahatça taşımak mümkün olabiliyor. Kullanılmadığı zaman üçüncü oturma sırası katlanabiliyor ve bagaj zeminine entegre edilebiliyor. Bu durumda kargo kapasitesi 700 litreye yükseliyor. 7 koltuklu Tiguan’ın maksimum depolama kapasitesi – tavana kadar ve ilk oturma sırasının arkasına kadar yüklendiğinde – 1775 litre.

 

Güçlü motor seçenekleri: 110 kW/150 PS’den itibaren altı motor

Yeni Tiguan Allspace önden çekişli ve dört çekişli olmak üzere iki sürüş sistemi seçeneğine sahip. Önden versiyonlar 2200 kg’a kadar treyler yüklerini çekebilirlen, dört çekişli versiyonda bu 2500 kg’a çıkıyor. Volkswagen aynı zamanda opsiyonel olarak bir döndürme düzeneği de sunuyor. Düzenek elektrikli sistemle açılabiliyor saniyeler içinde tekrar yuvasına sokulabiliyor.

 

Tiguan Allspace modelinin Euro-6 benzinli (TSI) ve Euro-6 dizel (TDI) motorları standart Tiguan’ın bir basamak üzerinden başlıyor. Model ile birlikte yüksek torklu altı farklı motor sunuluyor. Üç turboşarjlı benzinli motor 110 kW/150 PS, 132 kW/180 PS ve 162 kW/220 PS güç çıkışı seçenekleriyle geliyor. Dizel motorların güç çıkışları ise 110 kW/150 PS, 140 kW/190 PS ve 176 kW/240 PS. Tüm TDI motorlar SCR katalitik konvertörü ve 12 litre AdBlue tankı ile geliyor, böylece nitrojen oksit emisyonları minimuma indiriliyor.

 

Yüksek teknolojiyle verimlilik. Tüm Tiguan Allspace motorlar turboşarjlı, dört silindirli ve direkt enjeksiyonlu. İki örnek bu motorların ne kadar verimli olduğunu gösteriyor: kalıcı dört çekişli Tiguan Allspace 1.4 TSI 150 PS ve Aktif Silindir Yönetimi (ACT) sistemli versiyon 6.0 l/100 km (135 g/km CO2) yakıt tüketiyor. Dört çekişli Tiguan Allspace 2.0 TDI 4MOTION 150 PS versiyon dahi sadece 6.9 l/100 km (157 g/km CO2) yakıt tüketimi ile etkileyici verimlilik sunuyor.

4MOTION ve DSG 132 kW’dan itibaren standart sunuluyor. 4MOTION dört çekişli sürüş sistemi ve sürüş profili seçimli 4MOTION Active Control 150 PS TDI versiyond opsiyonel olarak geliyor. Diğer tüm Tiguan Allspace modelleri (132 kW/180 PS TSI ve 140 kW/190 PS TDI versiyonlardan itibaren) standart sört çekişli sürüş sistemine sahip. Aynısı otomatik çift debriyajlı (DSG) şanzıman için de geçerli.

 

4MOTION Active Control. Sürüş profili seçimli 4MOTION Active Control tüm versiyonlarda sunulan ek bir özellik. Sistem orta konsoldaki sezgisel bir çok fonksiyonlu anahtar ile çalıştırılıyor. Sürücü buradan dört üst seviye modu ve çeşitli açılır menüleri aktif edebiliyor. Döner buton sola çevrildiğinde iki on-road sürüş profili aktif ediliyor: Onroad ya da Kar. Sağa çevrildiğinde ise Offroad (otomatik off-road ayarları uygulanıyor) ya da Offroad Individual (çeşitli kişiselleştirilebilir offroad ayarları). 4MOTION Active Control saniyeler içinde tüm bağlantılı asistan sistemlere adapte edilebiliyor.

Son Güncelleme : 06 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo