2018 BMW X3’ten yeni fotoğraflar

Ototeknikveri     06 Mart 2017 03:12

BMW Avusturya, yeni BMW X3 SUV’den fotoğraflar yayınladı.

2018 BMW X3’ten yeni fotoğraflar
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Yenilenen BMW X3 yolda. Resmi tanıtımından önce, Audi Q5 rakibi bir dizi fotoğrafla ortaya çıktı. Yeni model yıllardır hazırlanıyordu. Fotoğraflar X3’ün boyut bakımından fazla değişmeyeceğini gösteriyor. Audi, Mercedes ve Porsche ile rekabet sonucu, BMW X3’ü tamamen yeniledi. Üçüncü nesil gelecek yılın ortalarında piyasaya çıkacak. Son gelen fotoğraflar otomobili uzun lensli kameralardan detaylı şekilde gösteriyor. Buna karşın dış cepheyi kapatan ağır kamuflaj kaportadaki bazı detayları gizliyor. 2018 BMW X3 SUV yeni bir hafif yapılı arkadan çekişli platform ile geliyor. Yeni platform yakıt ekonomisi, performans ve sürüşü geliştiriyor. Otomobil biraz daha uzun olacak, bu da kabindeki kullanım alanını genişletecek. Buna rağmen otomobilin ağırlığı 100 kg azalacak. Aynı platform yeni 5 Serisi Sedan ve 2018’de gelmesi beklenen yeni 3 Serisi’nde de kullanılıyor.

 

Yeni mimari genel uzunlukta artış sağlıyor ve daha konforlu kullanım getiriyor. X3’te sadece ufak görsel değişiklikler olacak. Otomobilin yeni yılın başında, Ocak ayındaki Detroit Motor Show’da tanıtılması bekleniyor. BMW’nin imzası böbrek şekilli ön panjuru yeni modelde bir çift LED far çevreleyecek. Yeniden şekillendirilen tamponlar ve daha kaslı arka sağrılar otomobilin diğer önemli özellikleri arasında.

 

Öte yandan, yeni platform kaputun altında daha fazla değişim getiriyor. Yeni X3 50 – 100 kg arası daha hafif olacak, bu da giriş seviyesi modelin yaklaşık 1700 kg ağırlığında olacağı anlamına geliyor. Plug-in hibrit teknolojisi ile en ağır model ise 2000 kg’ı geçebilir. Hibrit model standart X3’ün çıkışından sonraki 18 ay içinde gelecek.

 

Hibrit sistem şu anki 330e sedan modelden alınabilir. Bu modelde 2.0 litre dört silindirli benzinli motor ve elektrikli motor birarada bulunuyor ve 250 hp güç çıkışı sağlıyor. BMW hibrit X3’te güç çıkışını artırabilir. CO2 emisyonlarının ise 60 g/km civarı olması bekleniyor.

 

Serinin öteki ucunda ise firmanın M alt markasının geliştireceği, Porsche Macan Turbo ile rekabet edecek performans odaklı versiyon bulunacak. Bir Audi RS Q5 modeli planlanıyor, dolayısıyla BMW bununla rekabet edecek bir model hazırlayacaktır. Bu versiyonda M3’ten 425 hp 3.0 litre çift turbo sıralı altı silindirli motor kullanılabilir.

 

Yeni modelin satışlarının büyük kısmını ise dizel seçeneklerin oluşturması bekleniyor. Yeni 7 Serisi’nden 262 hp altı silindirli dizel motor X3 30d’de kullanılacak, daha güçlü bir versiyon ise 35d’de yer alacak. En popüler modelin 2.0 litre dört silindirli motorla X3 20d olması bekleniyor.

 

Giriş seviyesi sDrive arkadan çekişli modeller altı vitesli manuel şanzıman ile gelecek. CO2 emisyonu 130 g/km altına düşebilir. Dört çekişli xDrive versiyonların popüler olması bekleniyor. Bu versiyonlar standart olarak BMW’nin sekiz vitesli ZF otomatik şanzımanı ile gelecek.

Son Güncelleme : 06 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo