Yeni 2017 Nissan Qashqai; 10 yıllık liderliğin mükemmel sonucu

Ototeknikveri     08 Mart 2017 02:24

Avrupa’nın en çok satan crossover otomobili Nissan Qashqai yenilendi. 2017 Qashqai bu kez şık tasarım, ProPILOT özelliği, yeni teknolojiler ve performans geliştirmeleri ile geliyor. Yeni Nissan Qashqai Avrupa’da Haziran ayından itibaren satışta olacak.

Yeni 2017 Nissan Qashqai; 10 yıllık liderliğin mükemmel sonucu
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Nissan yeni Qashqai 2017 crossover modelini Cenevre’de tanıttı. Yeni model modern bir dış cephe tasarımı, daha yüksek kabin kalitesi ve geliştirilmiş sürüş performansı ile dikkat çekiyor. Yeni Nissan Intelligent Mobility teknolojileri de modele eklendi. Yeni Qashqai ProPILOT otonom sürüş fonksiyonuna sahip olacak, sistem direksiyon, gaz ve freni otobanlarda tek şerit üzerinde kontrol edebilecek. Bu sayede özellikle yoğun trafikte sürücülerin işi kolaylaşacak. Nissan Avrupa Başkanı Paul Willcox yeni Qashqai için şunları söyledi: “Nissan Akıllı Mobilite vizyonunu ürün stratejimizin kalbine koyduk ve her otomobilin geliştirilmesinde rehber edindik. Yeni Nissan Qashqai de bunun kanıtı. Modeldeki yeni özellikler crossover segmentinde standartları yeniden belirleyecek”.

 

İç kabindeki yenilikler

Yeni Qashqai’nin lüks cazibesi en çok kabinin içinde göze çarpıyor. Kabinde gelişmiş tasarım, yüksek kalite materyaller ve ileri teknoloji kullanılmış.

En üst donanım seviyesi Tekna+ ortası süslemeli, yüksek kalite yumuşak deri döşeme koltuklar ile geliyor. Bir diğer yeni özellik ise saten krom kaplama, D şekilli, çok fonksiyonlu direksiyon. Direksiyon sürücünün dikkatini dağıtmayan ve kullanımı kolay kontrol araçları ile geliyor.

DAB dijital radyo ve uydu navigasyonu ile NissanConnect multimedya sistemi artık yeni bir arayüze sahip. Bu arada müzik severler için yeni bir opsiyon da BOSE yedi hoparlörlü lüks ses sistemi. Sistem daha doyurucu bir ses deneyimi ve kişiselleştirilebilir ayarlar sunuyor.

 

Dış cephedeki yenilikler

İç kabindeki yenilikleri tamamlamak için Qashqai tazelenmiş bir dış tasarım, lüks ve dinamik bir stil ile geliyor. Otomobilin dış cephesinin ön kısmı tamamen yenilenmiş ve Nissan “V-motion” ön panjur eklenmiş.

Tampon ve istiridye tipi kaput da yenilikler arasında. Işık kümeleri revize edilmiş, halojen ve LED lambalar arasındaki stil farkı artırılmış. Her iki far tipi de “bumerang” görünümlü gündüz sürüş ışıkları ile geliyor. Yeniden tasarlanan ön lambalar yeni Qashqai’nin çekiciliğini daha da artırıyor. Uyumlanabilir ön aydınlatma sistemi gece daha güvenli sürüş sağlıyor.

 

Arka kısımda otomobilin anında tanınabilen “bumerang” ışık motifi bütün lambaya yayılmış, modern 3B lens efekti ile şekil daha da vurgulanmış.

Qashqai’nin renk paletine otomobilin lüks özelliklerini pekiştiren iki yeni renk eklendi. Bunlardan birisi Vivid Blue (canlı mavi), diğeri ise Chestnut Bronze (kestane bronz). Vivid Blue rengi Nissan’ın Cenevre’deki basın konferansında tanıttığı otomobilde de kullanıldı.

 

Daha rahat ve güvenli sürüş

Qashqai bir dizi yenilik sayesinde olağanüstü sürüş performansı sunuyor. Süspansiyon, amortisör ve direksiyon sistemlerindeki modifikasyonlar kaliteli bir sürüş ve biniş deneyimi veriyor. İzolasyon materyallerinin kullanımı ve arka cam kalınlığın artırılması ile, kabin içindeki yol, motor ve rüzgar gürültüleri azaltılmış. Çarpıcı yeni 17, 18 ve 19 inç alaşım jantlar aerodinamik bakımdan optimize edilmiş ve azami verimlilik sağlıyor.

Yapılan bütün yeniliklere rağmen, Qashqai’nin aerodinamik performansından ödün verilmemiş. 0.31 hava sürtünme katsayısı korunmuş ve 1.5 litre dCi 110 dizel ile CO2 emisyonunun düşüklüğü sınıfında lider (99 g/km). Bu inovasyonlar Qashqai sürücüleri için düşük maliyetler sağlıyor.

Yeni Nissan Akıllı Mobilite Teknolojisi

2007’deki çıkışından bu yana, Qashqai Nissan sürücülere güven ve kontrol hissi vermeye devam ediyor. Yeni Qashqai’de Akıllı Sürüş teknolojileri daha da kapsamlı.

 

Akıllı Acil Fren, Yaya Tanıma özelliği ile yükseltilmiş. Arka Çapraz Trafik Uyarısı bir park yerinden geriye doğru çıkarken oluşabilecek kaza riskini en aza indirgiyor ve Qashqai’de ilk kez yer alıyor. Otomobil, Trafik İşaretleri Tanıma Sistemi, Sürücü Dikkat Uyarısı, Akıllı Park Asistanı, Akıllı Çevre Görünümü Monitörü, Kör Nokta Uyarısı ve Şeritten Ayrılma Uyarısı ile sunulmaya devam ediliyor.

Qashqai’nin çekiciliğinin merkezinde şehir odaklı bir crossover otomobil olması yatıyor. Model kolay kullanım ve SUV otomobillerin çekiciliğini düşük çalıştırma maliyetleri ve bir hatchback otomobilin kolay erişilebilirliği ile birleştiriyor.

 

Qashqai’deki kapsamlı değişiklikler müşterilerin görüşleri alınarak yapıldı ve modelin Avrupa’nın en çok satan crossover otomobili olma pozisyonunu güçlendirme amacı taşıyor. Otomobil ilk neslinin piyasaya çıktığı 2007 yılından bu yana 2.3 milyon adet satıldı.

Yapılan yeniliklerle Nissan Qashqai sürücüler için daha güçlü ve daha heyecan verici bir ortak haline geliyor ve crossover segmentinde liderliğini daha uzun süre koruyacak gibi görünüyor.

Son Güncelleme : 08 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo