Yeni Opel Insignia lüks otomobil alıcılarının ilgi odağı olacak

Ototeknikveri     29 Mart 2017 01:14

Opel, yeni Insignia'daki iyileştirilmiş kalitenin ve geliştirilmiş teknolojinin müşterileri BMW 3 serisi gibi premium rakiplerinden kendisine yönelmesine yardımcı olacağına inanıyor.

Yeni Opel Insignia lüks otomobil alıcılarının ilgi odağı olacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Modeldeki yenilikler arasında head-up display sanal kontrol paneli, yarı otonom şerit koruma asistanı, yaya korumasını kolaylaştıracak özel kaput ve wifi erişim noktası işlevi ile birlikte yeni IntelliLink multimedya sistemi bulunuyor. Bu ayın başlarında gerçekleştirilen Cenevre Otomobil Fuarı'nda konuşan Insignia baş mühendisi Andreas Zipser, "Alıcılar bu arabanın stil, işlevsellik ve özellikler açısından sunduklarına bakarsa ve ödeyecekleri fiyatla karşılaştırırsa bunun iyi bir alternatif olduğunu düşünürler" dedi. Cenevre'de tanıtılan yeni Insignia Grand Sport ve Sports Tourer station wagon otomobiller Almanya pazarında 25.940 euro başlangıç fiyatıyla satılıyor. BMW 3 serisinin fiyatı ise 30.900 euro.

 

Arka kısımda daha fazla kullanım alanı

Yeni Insignia, Chevrolet Malibu'dan sonra General Motors'un Epsilon 2 platformunda inşa edilecek ikinci model. GM'nin Opel ve Vauxhall markalarını PSA Grubuna satma planlarına rağmen, önceki nesil Insignia'da olduğu gibi yeni otomobilin de bir sonraki Buick Regal'in temelini oluşturması bekleniyor.

 

Yeni platform, yerini alan Epsilon 1 platformundan daha uzun, böylece yolcular için kabinde daha fazla yer kalıyor. Bir Opel sözcüsü, "İlk Insignia'daki arka yolcular için alanın yetersiz olduğuna dair eleştirilere yanıt verdik" diyor. Insignia Sports Tourer'in uzunluğunun 80mm artarak 4986 mm'e çıkması, hatchback versiyonun 55 mm daha uzun olması otomobili uzunluk bakımından Mercedes-Benz E-Serisi ve Audi A6'nın station versiyonlarından öne koyuyor.

 

Araba ayrıca 200 kg daha hafif ve sürücü daha önceye kıyasla 30 mm daha aşağıda oturuyor. Alçak oturma pozisyonu sürücünün yol ile etkileşimini artırıyor. Zipser bu durumu "Insignia gerçek bir sürücü otomobili" sözleriyle açıklıyor.

 

En güçlü versiyonda, 260 hp'lik 2.0 litrelik bir turboşarjlı benzinli motor sekiz vitesli otomatik şanzımanla eşleşiyor. Otomobil, 140 hp veya 165 hp sunan 1.5 litrelik benzinli bir motor ile de satışa sunuluyor. Yeni motor, GM'nin SAIC Motors ile birlikte geliştirdiği 1.4 litrelik dört silindirli ve 1.0 litrelik üç silindirli motorlarla aynı turbo benzinli motorlar grubundan geliyor. Yeni Insignia aynı zamanda 1.6 litre 110 hp ya da 136 hp dizel motor ve 2.0 litre 170 hp dizel motor ile sunuluyor.

 

Opel, Insignia'nın yakıt tüketiminin, Dünya Çapında Uyumlu Hafif Araç Test Prosedürü (WLTP) temel alınarak önceki modelin yakıt tüketiminden ortalama yüzde 3 daha iyi olduğunu açıkladı.

 

Otomobilin tasarımı, dört yıl önce Frankfurt otomobil fuarında tanıtılan Opel Monza konseptinden esinleniyor. Monza'dan ödünç alınan unsurlardan biri, "Opel Blade" olarak adlandırılan ve tavan çizgisi boyunca devam ederek arka lambalara uzanan krom çizgi.

 

Opel CEO'su Karl-Thomas Neumann, Cenevre'deki tanıtımda Insignia'yı marka için "gerçek bir amiral gemisi" olarak nitelendirdi.

Son Güncelleme : 29 Mart 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo