Renault, satış büyümesini sürdürmek için SUV'lere güveniyor

Ototeknikveri     03 Nisan 2017 02:19

Renault satış ve pazarlama şefi Thierry Koskas, firmanın Avrupa'da satış ivmesini korumak için SUV'lere güvendiğini söyledi.

Renault, satış büyümesini sürdürmek için SUV'lere güveniyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Geçtiğimiz yıl, Renault markası Volkswagen'in ardından Avrupa'nın 2 numaralı markası oldu. Renault'nun yine kendi ülkesi Fransa'dan rakibi olan PSA Grubu'nun General Motors'tan Opel'i satın alması ile birlikte ise oyun alanı değişti. Koskas, Opel satışının stratejik etkileri hakkında yorum yapmayacağını belirtti ancak Renault'nun Avrupa'da hem hacim hem de pazar payı kazanmasını beklediğini söyledi. Koskas röportajda "Piyasanın 2016'da olduğu gibi hızla büyümediğini, ancak yine de yüzde 1,5 ila 2'lik bir artış olduğunu görüyoruz" dedi.

 

Analistler, Renault'nun Avrupa'daki son başarısını 2012'den bu yana yenilenen ürün portföyüne bağlıyor ve Koskas'a göre sadece son 12 ila 15 ay içinde bile marka sekiz yeni ürün tanıttı. Öte yandan, bu ürün sağanağı sona eriyor. Bu yıl Avrupa'da satışa sunulan yeni modeller, Renault ittifakı ortağı Nissan'dan X-Trail ile aynı platformu paylaşan yeni Koleos orta boy SUV ve Nissan Navara'yı temel alan Alaska pikap ile sınırlı olacak.

 

Bu ayın başlarında düzenlenen Cenevre otomobil fuarında Renault, geçen yıl Avrupa'da en çok satan yarı kompakt SUV olan Captur'un güncellenmiş versiyonunu tanıttı. Firma yetkilileri otomobildeki yenilenen ön panjur gibi tasarım değişikliklerinin Kadjar kompakt SUV'den ayırt edilmesini kolaylaştıracağını söylüyor.

 

Yeni Koleos, Renault'nun SUV serisini güçlendirecek. Geçtiğimiz yıl, Avrupa'daki markaların satışlarının yüzde 26,9'u SUV'lerden oluştu, bu da Koskas'ın yükselmeye devam etmesini beklediği bir rakam.

 

Koskas "Bence bu segmentte büyüme için yer var, yeni modeller gelmeye devam edecek. B (yarı kompakt) segmentinde Captur, C (kompakt) segmentinde Kadjar ve şimdi D (orta ölçekli) segmentinde Koleos var" diye konuştu. Renault, SUV satışlarında o kadar yükselişte ki, 2015 yılında tanıtılan Espace minivan modelinin en yeni versiyonunu, kasayı genişleterek ve daha otomobil benzeri bir profil kazandırarak bu segmente uyması için tasarladı. Koskas Espace'den "Yeni model açıkça bir SUV" diye bahsetti ve "Saf MPV (minivan) segmentine baktığınızda, biraz geride kaldığını görüyoruz. Bu kez crossover görünümlü bir tasarım kullanmak istedik" dedi.

 

Koskas ayrıca, Renault'nun Espace satışlarının yüzde 30'unun 47.100 euro'dan başlayan en üst donanım seviyesi Paris Initiale olduğunu belirtti. Giriş seviyesi Espace ise 35.700 euro fiyatla satılıyor.

 

Yeni Koleos'un da Initiale sürümüne sahip olacağını söyleyen Koskas "Çok açık bir talep vardı. Birçok müşteri, en iyi donanımı veya en iyi ses sistemini elde etmek için ekstra para ödemeye hazır" dedi.

 

Ocak 2016'da göreve başlayan 53 yaşındaki Koskas, Fransız otomobil üreticisinde yükselen bir yıldız olarak görülüyor. 1997 yılında Renault'da çalışmaya başlayan yönetici, daha önce yedi yıl Fransa endüstri ve tarım bakanlıklarında devlet görevlisi olarak çalışmıştı. Thierry Koskas Renault'da elektrikli araçlar için program direktörü oldu ve aynı zamanda Asya ve Afrika bölgesi için satış ve pazarlamayı da yönetti.

Son Güncelleme : 03 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo