Audi ve Porsche Ar-Ge İçin Güçlerini Birleştirdi

Ototeknikveri     06 Nisan 2017 03:14

Volkswagen Grubu'nun Audi ve Porsche markaları, Çarşamba günü yaptıkları açıklama ile taşıt geliştirme alanında güçlerini birleştirdiklerini duyurdular.

Audi ve Porsche Ar-Ge İçin Güçlerini Birleştirdi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Bu ortaklık, gruba pahalıya mal olan emisyon testi hile skandalının ardından VW Grubu'na para kazandırmaya yardımcı olacak. İşbirliği anlaşması, daha önce Porsche CEO'su ve Audi'nin ürün yöneticisi olarak çalışan VW Grup CEO'su Matthias Mueller'in otonom otomobiller, elektrikli taşıtlar ve dijital servislerin geliştirilmesi için bir plan hazırladığı süreçte geldi. Porsche ve Audi, geliştirme kaynakları için yoğun bir şirket içi rekabet döneminin ardından, ortaklaşa araç platformları, modülleri ve bileşenleri geliştirmeye odaklanacak. Projeler ortaklaşa her markanın temsilcileri tarafından yönetilecek. Önümüzdeki aylarda, ortak ekipler işbirliği alanlarını hazırlayacak ve 2025'e kadar izlenecek yol haritasını belirleyecekler.

 

Volkswagen Grubu 2012'de markayı satın aldığından beri Porsche, mühendislik bakımından Audi'ye güçlü bir rakip oldu. Audi'nin de benzer bir ürün geliştirmesine rağmen, Volkswagen Grubu tarafından yeni nesil Bentley Continental modelinde Panamera sedanda kullanılan Porsche MSB platformu tercih edildi.

 

Grubun dizel motorlarda emisyon testi hilesi Eylül 2015'te açığa çıktıktan sonra Audi, iki araştırma geliştirme şefini ve otonom sürüş ve pil teknolojisi alanında öncü çalışmalar yapan otomobil elektroniği bölümü başkanını kaybetti.

 

Audi, Porsche ve Bentley gibi diğer markalara platformlar sağlamaya, kârlı ve büyüyen bir pazar olan SUV'ler için grubun mükemmellik merkezi olmaya devam ediyor. Audi, aynı zamanda grup için sektörde gelecekte önemli bir rol oynayacak otonom/sürücüsüz otomobiller geliştiriyor.

 

Grup içinde elektrikli otomobil rekabeti

Öte yandan, grup içinde pil hücrelerinin, pil takımlarının ve elektrik motorlarının araştırma ve geliştirilmesini içeren elektrikli araçlar için mühendislik rekabeti oluştu. Porsche, Mission-E'de karşımıza çıkan J1 elektrikli otomobil platformunu geliştirdi; Audi de Tesla'nın Model X'ini zorlamak için kendi elektrikli otomobilini hazırlıyor. Audi, e-tron quattro konsepti ile önizlenen Tesla rakibi üzerinde çalışmaya devam ediyor.

 

Porsche, Audi Macaristan'da kendi motor fabrikasına sahip olmasına rağmen, VW grubu için büyük spor otomobillere yönelik sekiz silindirli benzinli motorların üretimini de devraldı.

Son Güncelleme : 06 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo