2018 Jeep Grand Cherokee Trackhawk 707 HP güç çıkışı ve 4x4 sürüş sistemiyle geliyor

Ototeknikveri     10 Nisan 2017 01:12

Birkaç yıl bekledikten sonra, 2018 Jeep Grand Cherokee Trackhawk, New York Otomobil Fuarı'ndan önce karşımıza çıktı ve tam da beklendiği gibi oldukça sıra dışı.

2018 Jeep Grand Cherokee Trackhawk 707 HP güç çıkışı ve 4x4 sürüş sistemiyle geliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Trackhawk'ın gücü şirketin 6.2 litrelik süperşarjlı Hellcat V8 motorundan geliyor. Challenger ve Charger ile de olduğu gibi motor 707 HP gücünde ve 874 Nm tork üretiyor. Otomobil dört tekerlekten çekiş sistemi sayesinde kardeş modellerine göre daha hızlı. Trackhawk, durma noktasından 100 km/saat hıza sadece 3.5 saniyede çıkabiliyor. Maksimum hız ise 289 km/s. Öndeki Brembo kaliperler ve arkadaki dört pistonlu üniteler sayesinde, 15.75 inç ve 13.78 inç disklerle, otomobil 34 metre içinde saatte 100 km'den tamamen durma noktasına gelebiliyor.  Challenger ve Charger SRT Hellcat'ler ile kıyaslandığında, Trackhawk'ın yağ kapasitesi daha fazla (6.62 - 7.8 litre). Bu, Grand Cherokee SRT8 ile aynı 3265 kg çekme kapasitesini korumaya yardımcı oluyor. Ek olarak, Trackhawk'ın sekiz vitesli Torqueflite şanzımanı modifiye edildi ve artık vites geçiş sürelerini 160 milisaniyeye kadar indiren bir Track moduna sahip. 

 

Görsel bir perspektiften, Trackhawk modelini SRT8'den ayırt etmek biraz zor. Aracı ayırt etmeyi sağlayan az sayıda özellik arasında normalde sis lambalarının bulunduğu yerde konumlanan hava girişleri (birisi motor girişi, diğeri yağ soğutucusu için), dörtlü siyah egzoz boruları, arkada bir "Trackhawk" logosu ve ön kapılarda "Supercharged" logosu bulunuyor. 

SUV aynı zamanda 20 inç boyutunda yeni bir jant seti ile geliyor ve jantlar döküm alüminyumdan veya dövme alüminyumdan tercih edilebiliyor. Dövme alüminyum ağırlığı 5.5 kg düşürüyor. 

 

İç kabinde Trackhawk tipik bir Grand Cherokee otomobilin tüm lüks özelliklerini koruyor. Buna Apple CarPlay ve Android Auto'yu içeren 8.4 inç Uconnect dokunmatik ekran da dahil. Sistem şimdi Trackhawk Performans Sayfaları menüsünde özel bir dizi performans parametresi de sunuyor. Diğer özellikler arasında, beygir gücü, tork, motor devri ve başlatma kontrolünü devre dışı bırakan, ilk vitesi kilitleyen, ESC'yi tam kapasite devreye sokan ve direksiyondaki vites değiştirme kulakçıklarını devre dışı bırakan özel bir Valet modu da bulunuyor. Hız ölçerin maksimum 321 km/s gösterdiğini de belirtelim.

Resmi fiyatlandırma ayrıntıları henüz açıklanmadı ancak Trackhawk modelinin fiyatının yaklaşık 85.000 $ başlangıç fiyatıyla satılacağı tahmin ediliyor. ABD'deki satışlar bu yılın dördüncü çeyreğinde başlayacak.

Son Güncelleme : 10 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo