Yeni Audi A3 2019'da daha yüksek kalite ve teknolojiyle gelecek

Ototeknikveri     10 Nisan 2017 02:19

Audi'nin dördüncü nesil A3 modeli, 2019'da satışa çıktığında 48-volt elektrikli teknolojiye sahip olacak.

Yeni Audi A3 2019'da daha yüksek kalite ve teknolojiyle gelecek
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

BMW'nin yeni 1 Serisi 2018 yılı sonuna hazırlanıyor, Audi ise rakibi A3 modelinin üzerinde çalışmaya devam ediyor. Popüler model hatchback, sedan ve coupe formlarında satışa sunulacak. A3, farklı kaporta stilleri, donanım seviyeleri ve zengin motor, şanzıman ve sürüş sistemi seçenekleri ile en çok satan premium modellerden birisi. Bu yüzden dördüncü nesilde de bu formülün bozulması beklenmiyor. Fotoğraflardan görüldüğü gibi, stildeki evrimsel değişiklikler modeli A4'e yaklaştıracak. Gelecekteki Volkswagen Golf Mk8 gibi yeni A3 de Volkswagen Grubu'nun güncellenmiş MQB platformunu kullanacak, aynı zamanda biraz daha büyüyecek ve daha geniş bir iç kabine sahip olacak. Ağırlıkta da fazla olmasa da belli bir miktar düşüş bekleniyor.

 

A4 modelinin iç kabin teknolojilerinin pek çoğunun A3'te de yer alacağı düşünülüyor. Akıllı sanal kokpit dijital düğmeleri tüm seride sunulabilir. Kablosuz telefon şarj etme ve WiFi erişim noktası gibi özellikler de bekleniyor. Audi A8 ile birlikte gelecek bazı otonom teknolojilerin de A3'te yer bulması mümkün. 

MQB platformunu kullanmak, zengin motor seçenekleri sunulmasına olanak veriyor. Modelde güncellenen ve tamamen yeni üç ve dört silindirli benzinli ve dizel motorlar yer alacak. Süper tutumlu bir plug-in hibrit e-tron modelinin yanı sıra 48 voltluk elektrik sistemi sayesinde yeni yarı hibrit modeller de çıkabilir. 2020 ve sonrası için performans odaklı S3 ve RS3 versiyonları da bekleniyor.

 

Yeni A3'ün 2018 yılı içinde önizlemesinin yapılması, 2019 yılının ilk yarısında çıkması bekleniyor. Fiyatlar, mevcut modelden biraz daha yüksek olacak. Giriş seviyesi otomobiller için 25.000 Euro civarında bir fiyat bekleniyor. 

Son Güncelleme : 11 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo