Yaz Lastiklerine Geçişin Tam Zamanı

Ototeknikveri     11 Nisan 2017 04:47

Pirelli, mevsime uygun lastik kullanımını önemine dikkat çekiyor. Pirelli,Kış lastiklerini saklamak isteyen sürücülere yetkili satıcılarında lastik saklama olanağı sunuyor.Kış lastiği uygulamasının 1 Nisan tarihinde sona ermesi ile birlikte Pirelli firması mevsimine uygun lastik kullanımı konusunda sürücüleri uyarıyor.

Yaz Lastiklerine Geçişin Tam Zamanı
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Güneşin kendini göstermeye başladığı şu günlerde, performans, güvenlik ve yakıt tüketimi açısından  Pirelli, mevsime uygun lastik kullanımını önemine dikkat çekiyor. Pirelli,Kış lastiklerini saklamak isteyen sürücülere yetkili satıcılarında lastik saklama olanağı sunuyor.Kış lastiği uygulamasının 1 Nisan tarihinde sona ermesi ile birlikte Pirelli firması mevsimine uygun lastik kullanımı konusunda sürücüleri uyarıyor. Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte, güvenliği ve performansı artırmanın önemine dikkat çeken firma Türkiye, yakıt tüketimi, güvenlik konusunda mevsime uygun lastik kullanılmasını öneriyor. Pirelli, yaz döneminde  kış lastiği kullanımının daha uzun hızlı aşınma ve daha fazla yakıt tüketimine yol açacağını belirtiyor..

 

Doğru lastik kullanımı yakıt tüketiminde büyük rol oynuyor

Yaz lastikleri, 7 derecenin üstündeki sıcak hava koşullarında, kuru ve ıslak zeminde kış lastiğine göre daha kısa fren mesafesi sağlıyor. Sıcak havalarda ABS ile frenlemede (100-0 km/s) yapılan yaz ve kış lastikleri karşılaştırmasına göre yaz lastikleri kış lastiklerine göre yüzde 40’ın üzerine varan oranlarda daha kısa mesafede duruyor.

 

Yaz aylarında kullanılan kış lastiği yakıt tüketimini artırıyor. Yaz lastiklerinin dönme direnci kış lastiklerine oranla daha düşüktür. Havalar ısındığında yaz lastiğine geçen binek otomobillerde yüzde 20 oranında yakıt tüketimine fayda sağlamaktadır.

 

Lastik depolama hizmeti

Mevsim geçişlerinde kullanılmayan lastiklerin doğru şekilde saklanması maliyet açısından çok önemli. Uygun koşullarda saklanan lastiklerin kullanım ömrü de uzuyor. Pirelli, tüketicilerine yetkili satıcıları aracılığıyla sağladığı lastik saklama ve depolama hizmetiyle birlikte mevsime uygun lastik kullanımının da altını çiziyor.

Son Güncelleme : 12 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo