Yeni Mercedes-Benz S-Serisi verimlilik ve konfor standartlarını yeniden belirliyor

Ototeknikveri     12 Nisan 2017 10:10

Yeni S-Serisi, önümüzdeki günlerde Şanghay Otomobil Fuarı'nda (19-28 Nisan) kapsamlı yeniliklerle dünya prömiyerini kutlayacak.

Yeni Mercedes-Benz S-Serisi verimlilik ve konfor standartlarını yeniden belirliyor
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Öne çıkan özellikler arasında, güç aktarım organlarının elektrifikasyonu için bir dizi yeni teknolojiye sahip yepyeni ve son derece verimli bir motor yelpazesi bulunuyor. Intelligent Drive, otonom sürüşe doğru bir adım daha atıyor. Segmentinde konfor ve sağlıklı yaşam konusunda tartışmasız lider olan S-Serisi'nin, iç kabini de standartları yeniden belrileyecek düzeyde. Yeni S-Serisi Temmuz ayında Avrupa piyasalarında satışa sunulacak. Yeni S-Serisi için sıralı altı silindirli dizel ve benzinli motorların yanı sıra yeni bir V-8 biturbo benzinli motor da planlanıyor. Buna ek olarak, Mercedes-Benz, yaklaşık 50 kilometrelik elektrikli sürüş mesafeli tak-çalıştır hibrit versiyon da planlıyor. Aynı zamanda, 48 voltluk Entegre Marşlı Alternatör (Integrated Starter Alternator) ve elektrik yükseltici kompresör (electric booster compressor) gibi çığır açan teknolojiler de yeni modelle birlikte dünya prömiyerlerini kutluyor.

 

Mercedes-Benz'in üst sınıf modeli, otonom sürüşe doğru bir adım daha atıyor ve bunu Akıllı Sürüş (Intelligent Drive) sistemiyle bir üst seviyeye çıkarıyor. 

 

DISTRONIC Aktif Mesafe Kontrolü ve Aktif Direksiyon Yardımı, sürücüye öndeki taşıtla aradaki güvenli mesafeyi ve direksiyon hakimiyetini korumak için destek sağlıyor. Viraj veya kavşaklardan önce hız otomatik olarak ayarlanıyor. MULTIBEAM LED farlar ve ULTRA RANGE uzun farlar ile geceler gündüze dönüşüyor.

 

Grup Ar-Ge Yöneticisi ve Mercedes-Benz Otomobillerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ola Källenius, "Yeni S-Serisi'nin geliştirilmesi son derece kapsamlıydı, bir dizi yeni özellik ve işlevle S-Serisi teknolojik öncü olmaya devam ediyor" diyor.

 

Mercedes-Benz'in amiral gemisi, 2016'da dünyadaki en çok satan lüks sedan otomobildi. 2013'ten beri şirket, 300.000'den fazla sedan sattı. Bugün altı farklı S-Serisi kaporta tipi var.

 

Akıllı Sürüş: sürüş yardım sistemlerinde bir sonraki adım

Yeni S-Serisi, otonom sürüşe doğru bir adım daha atıyor ve Mercedes-Benz Akıllı Sürüş'ü bir üst seviyeye çıkarıyor. DISTRONIC Aktif Mesafe Kontrolü ve Aktif Direksiyon Yardımı, sürücüye öndeki taşıtla aradaki güvenli mesafeyi ve direksiyon hakimiyetini korumak için destek sağlıyor. Viraj veya kavşaklardan önce hız otomatik olarak ayarlanıyor. Bu, oldukça gelişmiş bir Aktif Şerit Değiştirme Desteği ve Aktif Acil Durdurma Yardımcısı'nın ek işlevleriyle tamamlanıyor.

 

Geliştirilmiş kamera ve radar sistemleri sayesinde yeni S-Serisi taşıtı çevreleyen trafiği daha iyi görüyor. Ek olarak, ilk kez sürüş davranışını hesaplamak için harita ve navigasyon verileri kullanılıyor.

 

Bu sayede, DISTRONIC Aktif Mesafe Kontrolü Yardımı, rotaya dayalı birçok durumda sürücüye yardımcı olabiliyor ve rahatça araç hızını ayarlayabiliyor.

 

Gösterge tablosunun "Yardım Grafikleri" menüsü, sürücüye bir bakışta hangi yardım işlevlerinin seçildiğini ve sistemlerin şu anda hangi durumlarda yanıt verdiğini gösteriyor. Net şekilde görüntülenen simgeler sürücüye ekrandan ve "head-up display" ön cam sanal ekranından aktarılıyor. Tüm fonksiyonlar şimdi direksiyon simidi üzerinden kontrol edilebiliyor. Yeni Sürüş Yardım paketi, bunlarla sınırlı olmamak üzere aşağıdaki işlevleri içeriyor:

 

DISTRONIC Aktif Mesafe Kontrolü, önemli ölçüde daha fazla harita ve navigasyon verisi kullanıyor, sürücüyü rotaya dayalı olarak destekleyebiliyor ve araç hızını rahatça ayarlıyor.

 

Aktif Direksiyon Asistanı tüm performans aralığında belirgin bir şekilde geliştirildi, böylece müşteriler için daha avantajlı hale getirildi.

 

Aktif Şerit Değiştirme Desteği önemli ölçüde yükseltildi. Artık, sinyal koluna dokunmak, şerit değiştirmeyi başlatmak için yeterli oluyor. Sistem ilgili güvenlik bölgesinde herhangi bir başka taşıt tespit etmediyse, on saniye içinde şerit değiştirme işlemi uygulanıyor ve gösterge panelinde işlem sürücüye de gösteriliyor.

 

Aktif Acil Durdurma Yardımcısı, Aktif Direksiyon Asistanı devreye girdiğinde aracı durduruyor ve sistem sürücünün müdahale etmediğini algılayabiliyor.

 

Yoğun trafikte öndeki taşıtları takip özelliği: Otoyollarda ve benzeri yollarda dur-kalklı trafikte artık 30 saniyeye kadar durmak mümkün, bu süre zarfında S-Serisi otomatik olarak tekrar hareket edebiliyor ve öndeki trafiği takip ediyor (Aktif Park Yardımı ile bağlantılı olarak).

 

Trafik İşareti Yardımı: Resimli tanıma ve navigasyon sisteminin dijital yol haritasındaki bilgiler aracılığıyla, hız sınırları ve potansiyel "sollamak yasaktır" işaretleri güzergahın mevcut bölümü için görüntüleniyor. Araç hızı tabelalarda algılanan hız sınırıyla karşılaştırılıyor. Sürücü uygun ayarları seçtiğinde, hız sınırının her aşılması durumunda görsel / işitilebilir bir uyarı sinyali veriliyor. "Girmek yasaktır" işaretleri de tanınabiliyor. Ayrıca, sistem yaya geçitleri ve tespit edilen yayalar hakkında da uyarı verebiliyor. 

 

Ülkelerin ulusal trafik kurallarına göre değişen şekilde, Uzaktan Park Asistanı sürücünün dar park alanlarında ya da garajlarda akıllı telefonu aracılığı ile uzaktan manevra ve giriş - çıkış yapmasına olanak veriyor. Sistemparalel ve yatay park alanlarında ileri ve geri manevra yapabiliyor. Yatay park alanlarından çıkış manevrası da mümkün. "Arama" modunda otomobil 15 metreye kadar ileri ve geri manevra yapabiliyor, işlem süresince ufak direksiyon düzeltmeleri ile engellerden kaçınabiliyor.

Son Güncelleme : 13 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo