Yeni Subaru SUV Ascent adını alacak

Ototeknikveri     13 Nisan 2017 02:23

Yeni büyük Subaru SUV Ascent adını alacak. VIZIV-7 konseptine dayanan yeni tasarım çalışması, otomobilin nasıl görüneceğine ilişkin önizleme sunuyor.

Yeni Subaru SUV Ascent adını alacak
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Subaru, 2018 yılında satışa çıktığında Kuzey Amerika pazarındaki yedi kişilik SUV modelinin Ascent olarak adlandırılacağını açıkladı. Firma yeni modelinin nasıl görüneceğine dair fikir veren yeni bir tasarım çalışmasını da tanıtıyor. Üretim modeli firmanın yeni Küresel Otomobil Platformu üzerine inşa edilecek ve kaputun altında yeni geliştirilen turboşarjlı boksör motor bulunacak. Yedi koltuklu Ascent konseptinin iç tasarımı yeni multimedya sistemleri ve yeni nesil Subaru iç mimarisi ile ön plana çıkıyor. Yeni tasarım çalışması, Subaru'nun geçen yıl LA Motor Show'da sergilediği VIZIV-7 konseptini takip ediyor. Anlaşılabilir bir şekilde, tasarım biraz yumuşatılmış ve üretime daha yakın, ayrıca arabanın boyutu biraz küçülmüş. Uzunluk 5050 mm, genişlik 1990 mm ve yükseklik 1840 mm. Aks aralığı ise 2970 mm. Bu boyutlarla model VIZIV-7 konseptinden biraz daha kısa. Üretim versiyonunda da boyutların aynı kalması bekleniyor.

Kıyaslamak gerekirse, geçen yılki VIZIV-7 konseptinin uzunluğu 5200 mm, genişliği 2030 mm, yüksekliği 1860 mm, aks aralığı ise 2990 mm.

 

Subaru iki yıl önce Tribeca'nın durdurulmasından bu yana ABD pazarında yedi koltuklu bir seçenek sunmuyordu. Ascent modelinin çekici ve sert bir büyük SUV görünümü ile gelmesi bekleniyor.

Ön kısımda C şekilli ve şık iki adet farın çevrelediği geniş açılı bir ızgara bulunuyor. Ön tekerlek kemerlerinin çevresindeki karbon fiber kaplama, ön tampona doğru uzanıyor, burada aynı zamanda altıgen LED gündüz sürüş ışıkları ve sis lambaları bulunuyor.

Şişkin tekerlek kemerleri 21 inç jantlar barındırıyor. Uzun ve düz tavan çizgisi, yükselen kemer çizgisi ve kıvrımlı pencere çizgisi ile birlikte VIZIV-7 konseptine kutu gibi olmayan, hareketli bir görünüm kazandırıyor. 

 

Arka tarafta, bagaj kapağının genişliği boyunca bir ışık şeridi, C şeklindeki arka lambaları birbirine bağlıyor ve arka tamponda öndekiler ile benzer altıgen LED lambalar görülüyor.

Birçok tasarım öğesi - koruyucu kaplama için karbon fiber kullanımı gibi - nihai üretim versiyonunda yumuşatılmış olacak. Yeni Ascent tasarım çalışması artık bize otomobilin üretime daha yakın olduğunu ve ABD'de satışa çıktığında otomobilin son halinin büyük ölçüde bu şekilde kalacağını gösteriyor. Modelin İngiltere ve Avrupa'da piyasaya sürülmesi şimdilik beklenmiyor.

Son Güncelleme : 13 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo