Genesis GV80 konsepti markanın ilk SUV'sinin habercisi

Ototeknikveri     13 Nisan 2017 02:50

Genesis GV80 SUV konsepti hidrojen yakıt hücreli olacak markanın ilk SUV otomobilinin tasarım ve güç aktarım mekanizmalarının önizlemesini sunuyor.

Genesis GV80 konsepti markanın ilk SUV'sinin habercisi
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Genesis GV80 SUV New York motor fuarında, yeni elektrik teknolojisinin önizlemesini yapan hidrojen yakıt hücresi ile birlikte tanıtılıyor. Hyundai'nin lüks alt markası Genesis henüz bir SUV üretmedi, bu nedenle ABD ve Avrupa pazarlarında segmentin yaygınlığı göz önüne alındığında, GV80'nin markanın ilk SUV modeline işaret ediyor olması muhtemel. Genesis'in, iki otomobilin tasarım odaklı yaklaşımı ve benzer boyutları göz önüne alındığında, Jaguar F-Pace ile aynı pazar segmentini hedeflediği anlaşılıyor. 

Genesis, ana şirket Hyundai'nin hidrojen yakıt hücresi ve elektrikli araç geliştirmeye devam etmesiyle birlikte GV80'nin güç aktarım organlarının, seride aşağı doğru yaygınlaştırılacak diğer örneklerle benzer olacağını belirtiyor. 

İç kabinde, alt zeminde ve konsolda dişbudak kerestesi kullanılmış. Yer döşemesi olarak halı yerine ahşap tercih edilmiş. Gösterge paneli, sürücü ve yolcu tarafından ayrı ayrı kullanılabilen ve alet kümesine uzanan 22 inç kavisli bir ekranın hakimiyeti altında. Sistem el yazısı tanıma ve kapasitif dokunmatik özelliklerine sahip. Dokunmatik ekran eldiven ile de kullanılabiliyor.

Arka taraftaki yolcular da kapasitif dokunmatik multimedya sisteminden faydalanabiliyorlar ancak arka koltuklarda sadece iki kişi oturabiliyor.

Otomobilin boyunca uzanan omurga ve 23 inç alaşım jantlar başta olmak üzere, GV80'nin stili muhtemelen üretim öncesinde yumuşatılmış olacak. Buna rağmen, konsept, markanın diğer modellerine de taşınacak olan tasarım dilinin evrimine öncülük ediyor. 

Genesis, GV80'e güç veren hidrojen yakıt hücreli güç aktarım sisteminin daha fazla ayrıntısını açıklamadı ancak konseptin hem pilli elektrikli teknolojiyi hem de markanın hidrojen yakıt hücresi çalışmalarını kapsıyor olması muhtemel.

Son Güncelleme : 13 Nisan 2017

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo