TOYOTA'NIN HİBRİD TEKONOLOJİSİNDEKİ BAŞARISI

Ototeknikveri     31 Ağustos 2013 10:08

Toyota, 5.5 milyon Hibrid otomobil satışıyla lider durumda.

TOYOTA'NIN HİBRİD TEKONOLOJİSİNDEKİ BAŞARISI
- A +
Yorum yaz

İlgili Haberler

Hibrid otomobil denildiğinde ilk akla gelen marka olan Toyota, 40 yılı aşkın süredir çevreci motorlu araçlar üzerine araştırma ve geliştirmesini sürdürüyor. 23 farklı modeliyle 80 ülkede 5.5 milyonluk hibrid araç satışıyla lider durumda olan Toyota'nın bu teknolojiye sahip modelleri, 16 yıldır dünya genelinde datılıyor. Satışı gerçekleştirilen hibrid otomobiller ile diğer otomobillere göre 13 milyar litre yakıt tasarrufu sağlanmasına imkan veren Toyota aynı zamanda, 37 milyon ton karbondioksit salımının da önüne geçilmesini sağladı.
 
Toyota'nın hibrid modelleri arasında en dikkat çekici model olan Prius, üretildiği ilk yıldan bugüne 3 milyon adetlik satış başarısına ulaştı. Prius modelinin güncel nesli olan üçüncü neslinde, ilk nesile göre güç aktarım aksamının maliyeti yüzde 66 oranında azaltıldı. Aracın ürettiği gücün yüzde 30 oranında artması ve karbondioksit emisyonunun 89 gr/km’ye düşürülmesi sayesinde ilk nesile göre önemli avantajlar elde edildi. 
 
Düşük kullanım maliyetlerinin yanında servis, bakım ve onarım masraflarının yüzde 25 azalmasına imkan veren hibrid sisteme sahip Toyota araçlarının 2013 yılının ilk 4 ayında Avrupa’da satışları bir önceki yıla göre yüzde 245 oranında artış gösterdi. Bu artışla beraber hibrid pazarından yüzde 61 pay alan Toyota'nın pastadaki payı yüzde 75'e yükseldi. İçten yanmalı motor ve elektrik motorunun birarada kullanılmasıyla genel sistem veriminin artarak daha düşük tüketim değerleri elde edilmesine imkan veren hibrid elektrikli araçlar, PHV (Şarj edilebilir hibrid araç), EV (Elektrikli araç) ve FCHV (Hidrojen yakıt hücreli hibrid araç) gibi sistemlerin gelişmesine de öncülük ediyor. Artan fonksiyonellik, yükselen performans değerleri, küçültülmüş teknoloji ünitesi ve düşen maliyetlerle gelecek yıllarda daha da ilgi görmesi beklenen hibrid sisteme sahip Toyota modellerinden Auris, Yaris, Prius, Prius + ve Prius PHV, Avrupa’da en çok satılan modeller olmalarıyla ilgi çekiyor. 2015 yılına kadar Avrupa’da satılan otomobillerinin karbondioksit emisyon değerlerini103.6 gr/km’ye düşürmeyi hedefleyen Toyota, 2015 yıl sonuna kadar 15 yeni ve yenilenmiş hibrid modeli piyasaya sunmayı hedefliyor. 

Son Güncelleme : 31 Ağustos 2013

ÜYELERİMİZDEN YORUMLAR

default_user

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER HABERLER

Popüler Haberler

UZMANDAN CEVAPLAR

Logo
Şifremi Unuttum
Logo